Mardin Valiliği, dün saat 19.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğünü açıkladı.
Açıklamada, şöyle denildi:

"Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak amacıyla kolluk kuvvetlerimiz tarafından faaliyetler icra edilmiştir. 03.10.2015 tarihi itibari ile sokağa çıkma yasağı olan bölgelerdeki gelişmeler aşağıda sıralanmıştır:

Teröristler 2 asker kaçırdı!

Teröristler 2 asker kaçırdı!

- Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde yapılan operasyonlarda toplam 9 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunlardan 1 teröristin cesedi adli işlemlerin yapılması için Nusaybin Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiştir.

- Teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 sivil vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış olup tedavileri Nusaybin Devlet Hastanesinde devam etmektedir.

Mezarlıkta uçaksavar!

Mezarlıkta uçaksavar!

- Nusaybin ilçemizde toplam 54 barikat ve hendek kapatılmıştır. Bombalı düzenekler kontrollü olarak patlatılmıştır. Kontrollü olarak patlatılan patlayıcı miktarı yaklaşık olarak 1500 kilogramdır.

- 03.10.2015 Cumartesi günü saat 18.00 itibari ile Nusaybin İlçesi Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü ve Eskihisar Mahallelerinde sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır. Nusaybin ilçe merkezindeki sokağa çıkma yasağı halen devam etmektedir.

- 1998-İdil doğumlu bir şahıs ambulans ile Nusaybin Devlet Hastanesi'ne intikal etmiş şahsın Bölücü Terör Örgütü Mensuplarınca patlatılan EYP (El Yapımı Patlayıcı) ile sırt bölgesinden yaralandığı değerlendirilmekte olup, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup tedavisi halen devam etmektedir. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şahsın engelli olduğuna dair bilgiler doğru değildir.

- Nusaybin ilçemizde barikat ve hendeklere tuzaklanmış patlayıcı düzeneklerin imha çalışması yapıldığı esnada 1 polis memurumuz hafif şekilde yaralanmış, tedavisi devam etmektedir.

- Fırat Mahallesi Şafak Sokak No:23 sayılı ikametinin önünde ölü olarak bulunan bir şahıs yakınları tarafından Nusaybin Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş, şahsın otopsi incelemeleri neticesinde boynundan almış olduğu patlayıcı parçalarının isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

- Sokağa çıkma yasağına uymayan 3 şahsa Kabahatler Kanuna göre para cezası kesilmiştir.

- Nusaybin ilçemizde halkımızın hayatını zorlaştıran ve hürriyetini sınırlandıran bombalı hendeklerin kapatılmasına ve ilçemizin terörist unsurlarından temizlenmesi için çalışmalara devam edilecektir.

- Sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve bu süre içerisinde gösterdikleri sabır ve gerek ihbarlar gerekse diğer şekillerde kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için Nusaybin halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aziz halkımız ve kamuoyu, gelişmelerden ayrıca bilgilendirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."