Emirdağ’da taşımalı eğitimle çevre köylerdeki çocukların eğitim gördüğü Güveçli İlköğretim Okulu’nda, 13 öğrenci öğle yemeğinden bir süre sonra rahatsızlandı. Kusma, karın ağrısı ve ateş şikayetiyle aileleri tarafından Emirdağ Devlet Hastanesi’ne getirilen öğrenciler, buradan Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Çocuk Hastanesi Acil Servisi’ne yönlendirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan 12’si kız 13 öğrenci tedaviye alındı.

 

Geceyi hastanede geçirecek olan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten nöbetçi doktor Turgut Ürey, “Karın ağrısı ve kusma şikayetiyle çocuklar buraya geldi. Gerekli tedavileri yapıldı. Serum bağladık ve sabaha kadar burada kalacaklar. Ciddi bir durum söz konusu değil. Zehirlenme nedenleri alınan numunelerin incelenmesinden sonra belli olacak” dedi.

 

Olayın ardından Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kadir Serkan Türel ve Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, hastaneye gelerek öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.