Atamaları ikinci bir talimata kadar durduran şok Başbakanlık genelgesi, atama bekleyen öğretmenleri telaşlandırmıştı ama dün 37.000 öğretmen ataması ile ilgili tüm detaylar belli oldu ve atama bekleyen öğretmen adaylarının endişeleri giderildi. MEB yaptığı duyuru ile öğretmen atma başvuru tarihlerini, branş dağılımı ve öğretmen atama kontenjanlarını ilan etti. Buna göre başvurular 4-10 Eylül 2015 tarihleri arasında alınacak. Öğretmen adaylarının başvuru yapabilmek için adayların aşağıdaki şartları karşılaması gerekiyor:

1- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı
olma şartı aranmayacaktır.),

2- Mezun olunan yükseköğretim programının, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe
atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması,

3- Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlanmış olması,

4- Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu
Başkanlığınca yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki
yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin kabul edilmiş olması,

5- İlk atama kapsamında atanacakların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları,

6- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza
alınmamış olması,

7- Öğretmenliğe daha önce atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru btarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,

8- Adaylık dönemi içinde görevine son verilenlerden (sağlık durumu hariç), görevden ayrıldığı tarihten başlamak üzere son başvuru tarihi itibarıyla üç yıl geçmiş olmak.

Bunun yanından ilk değil yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında olup başvuru yapacaklar da KPSS sınavına katılmış olma ve pedagoji formasyon belgesine sahip olma şartları aranmayacak.

BAŞVURU İNTERNETTEN ONAYLAMA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNDE

Öğretman atamaları için başvuruları internetten gerçekleştirilecek. Atama başvurusu sayfası “İlk atama”, “Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama”
ve “Milli sporcuların ataması” olmak üzere bölümlere ayrılmış. Öğretman adayları durumlarına uygun atama çeşidini seçip MEB'in http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde ki "Başvuru Formunu" kullanarak başvurularını yapacaklar.

İkinci aşama olarak Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekâlet verecekleri kişiler vasıtasıyla il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır.

Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince
onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecektir. Başvuruda istenecek belgelere, branş dağılımına ve diğer detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsniz

Başvuru için gerekli belgeler ve diğer detaylar için tıklayınız

2015 ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ DAĞILIMI