Öğretmen adayları, heyecanla öğretmen atamaları başvuru dönemini bekliyor. MEB'ten gelecek öğretmen atamaları başvuru dönemi duyurusu, dörtgözle beklenmekte. Öğretman adaylarının gözü kulağı MEB'den gelecek açıklamada. Bu sene yapılacak 37.000 atama için öğretmenlerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki öğretmen atamaları için müracatlar ne zaman alınmaya başlanacak ve branş dağılımı ne zaman belli olacak? Hatırlanacağı gibi MEB insan kaynakları genel müdürü Hamza Aydoğdu öğretmen atamaları başvuru döneminin tarihleri ve atamaların yapılacağı tarihi açıklamıştı.

MEB'den gelen bu açıklamaya göre öğretmen atamaları için başvurular 31 Ağustos - 4 Eylül haftasında alınacak ve atamalar da 7 Eylül'de gerçekleştirilecek. Verilen rakamlara göre 7 Eylül 2015'te 37 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek..

YER DEĞİŞTİRME 2. AŞAMA BAŞVURUSU VE KONTENJANLAR

Öğretmenlerin 2015 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme 2. Aşama başvurusu dönemi başladı ve kontenjan listesi yayımlandı! Başvurular 20-26 Ağustos tarihlerinde alınacak ve sonuçlar 28 Ağustos'ta ilabn edilecek. Bu da öğretman atamaları için branş dağılımı listesinin ancak bu tarihten sonra açıklanabileceği anlamına geliyor.

MEB insan kaynakları genel müdürü Hamza Aydoğdu en fazla İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim sınıf öğretmenliği, rehberlik, ilköğretim matematik, beden eğitimi, Türkçe, okul öncesi öğretmenliği, fen bilgisi ve teknoloji alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunduğunu belirtmişti.