ANTALYA'nın Kemer ilçesinde eski baldızı Emine Yazar'ı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 47 yaşındaki Mustafa Horuz, ömür boyu hapse mahkum edildi. Cinayeti tüm duruşmalarda reddeden Horuz, cezanın şokuyla mahkeme heyetine "Teşekkür ederim" dedi.

Ailesinden kaçan 45 yaşındaki Emine Yazar, Kemer'e yerleşen eski eniştesi Mustafa Horuz'un evinde kalmaya başladı. Emine Yazar, bir süre sonra Ahmet Yazar ile evlendi. İddiaya göre Mustafa Horuz, bu gelişme üzerine çifti tehdit etmeye başladı. Emine Yazar, 25 Eylül 2013 günü saat 07.00'de Kuzdere Mahallesi Ballıtaş Caddesi'ndeki evinin önünde tüfekle öldürüldü. Cinayet üzerine Emine Yazar'ın eski eniştesi Mustafa Horuz, 50 dakika sonra Beldibi yolunda otomobilde yakalandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Horuz, eski baldızının öldürülmesiyle ilgisi olmadığını savundu. Tutuklanan ve 'kasten insan öldürmek' suçundan Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Horuz, 2 yıldır devam eden yargılama sürecinde suçlamaları reddetti.

DURUŞMALARA HİÇBİR YAKINI GELMEDİ

Davanın karar duruşmasına, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi Emine Yazar'ın hiçbir yakını katılmadı. Duruşmada, tutuklu sanık Mustafa Horuz, avukatı Abdullah Mustafa Semiz ile müşteki Ahmet Yazar'a baronun görevlendirdiği avukatı Figen Uras hazır bulundu. Mustafa Horuz'un avukatı Abdullah Mustafa Semiz, savunmasında cinayetle müvekkilinin bir ilgisi olmadığını iddia etti. Cinayeti ihbar eden Ali A. adlı tanığın cinayeti işleyen kişinin Mustafa Horuz olmadığını açıkça bildirdiğini belirten avukat Semiz, ayrıca olaydan 50 dakika sonra yakalanan müvekkilinin elinde de barut izine rastlanmadığını söyledi. Cinayetin işlendiği yerle müvekkilinin yakalandığı yer arasında yaklaşık 20 kilometrelik mesafe olduğuna dikkat çeken Semiz, şöyle konuştu:

"50 dakikalık sürede barut izleri de dahil olmak üzere bütün delillerin yok edilip 20 kilometre yol katedilmesi hayatın olağan akışına aykırı. Dolayısıyla müvekkilimin bu cinayeti işlediğine ilişkin iddialar şüpheden öteye varmamaktadır. Müvekkilimin bu suçu işlediğine dair en ufak bir delil bulunmamaktadır. Beraatını talep ediyorum."

Emine Yazar'ı kendisinin öldürmediğini söyleyen Horuz ise şunları söyledi:

"Benim bu kişiyi öldürmem için bir sebep yoktur. Kendisi sözlüm değildir, nişanlım değildir, eşim değildir. Boşandığım eşimin kardeşidir. Bu kişinin parası pulu yoktur. Bir insan, bir insanı kıskançlık ya da parası için öldürebilir. Ama benim bu kişiyle onu kıskanacak durumum söz konusu değildir. Ya da onun parası pulu olmaması sebebiyle bu ihtimaller de söz konusu olamaz."

"AİLESİ ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR"

Kendisinin Emine Yazar'a kötülük yapmadığı gibi zaman zaman iyilik yaptığını söyleyen Mustafa Horuz, "Emine Yazar ailesinden kaçtı. Ona zarar vermesinler diye sakladım, korudum. Ancak ailesi daha sonra onun evlenip gittiği adresi her nasılsa tespit etmiş olabilir. Ailesi öldürmüş ya da öldürtmüş olabilir. Bu ihtimal dahilindedir. Ben bu kişiyi öldürmedim. Ayrıca ben daha önce Fransa'da yaşadım. Fransa'dayken beni milyarlarca lira zarara uğratan, aldatan, 3 çocuğumun annesi 22 yıllık eşime bile herhangi bir kötülük yapmadım. Ben insan öldürecek yapıda bir kişi olsaydım, eski eşime bunları yapardım. Suçsuzum. Takdiri sizlere bırakıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

MAHKEMEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Mustafa Horuz'u kasten ve tasarlayarak insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum eden mahkeme, sanığın duruşmalardaki hal ve davranışları nedeniyle cezayı ömür boyu hapse indirdi. Oybirliğiyle alınan karar karşısında şoke olan Mustafa Horuz, mahkeme heyetine teşekkür etti. Sanığın avukatı Abdullah Mustafa Semiz, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

DHA