LYS tercihleri devam ediyor. Daha önce ÖSYM tarafından açıklanan 2015 LYS tercih tarihleri 6 ile 14 Temmuz arasındaydı. Fakat YÖK tarafından 9 Temmuz'da yapılan açıklama ile öğrencil ve velilerden gelen yoğun talep sonunda LYS tercih süresinin 16 Temmuz 2015'e kadar uzatılmasına karar verilmiştir. LYS tercih kılavuzunun pdf şeklindeki dosyasının indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli.

ÖSYM TERCİH KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE (LYS -YGS) TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Üniversiteye girecek adayların tercih başvuruları devam ediyor. ÖSYM tarafından 6 Temmuz - 14 Temmuz arasında olan LYS tercih süresi YÖK tarafından iki gün daha uzatılarak 16 Temmuz 2015 son gün olarak ilan edildi. ÖSYS yükseköğretim programlarına tercih yapacak adaylar kılavuzu yukarıda verdiğimiz bağlantıdan temin edebilir. Bunun dışında basılı bir tercih kılavuzu olmayacak. Üniversite adaylarının tercihlerini bu kılavuzdan belirleyecekler ve tercihleri  yazmaları için bu kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirler.Üniversite tercihleri sadece ve sadece internet üzerinden yapılacak. Yoksa posta veya elden teslim etme şeklinde yapılan tercihler kabul edilmeyecek.

Üniversite tercihleri, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel olarak
yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini İnternet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

TERCİHLER SONRASI YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK

Üniversite tercihleri yapılırken dikkat edilmesi gereken yol için aşağıdaki tablo incelenebilir. Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Tablo 4'teki lisans programlarına ve Tablo 3'teki ön lisans programlarına;

a) YGS ve varsa LYS yerleştirme puanları ve varsa sınavsız geçiş hakları,
b) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,
c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar, Tablo 3'teki kendi alanlarıyla ilgili ön lisans
programlarının sınavsız geçiş kontenjanına (SGK) sınavsız olarak;
a) Okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,
b) Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler,
c) Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),
d) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları
göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir.