Resmi nikahlı eşinden iki çocuğu bulunan Serdal Y. hakkında, imam nikahlı eşinin 17 yaşındaki kız kardeşine dini motifler kullanarak cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hem 'sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' hem de 1925 yılında kabul edilen 677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerin Kapatılmasına Dair Kanun'na muhalefet suçlarından dava açıldı.

İddianamede, Serdal Y.'nin 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar' suçundan 12 yıla, 677 Sayılı Kanun'a muhalefetten de 3 aydan az olmamak üzere hapis ve 50 TL para cezası ile cezalandırılması istendi.

Resmi nikahlı eşinden 2 çocuk sahibi olan Serdal Y., imam nikahlı eşi P. M.'nin 17 yaşındaki kızkardeşi Ş. M. ile akıllı telefonlarda kullanılan bir mesajlaşma programı üzerinden cinsel çağrışımlar yapan yazışmalarda bulununca anne T.M.'nin şikayeti ile karşılaştı.

'KIZIMI ETKİLMEK İÇİN DİNİ MOTİFLER KULLANDI'

Savcılığa şikayet dilekçesi veren anne T.M., büyük kızı P.M.'nin evli ve iki çocuklu Serdal Y. ile olan birlikteliğini onaylamadığı için kızıyla tartıştığını, kızının bir süredir onunla yaşadığını belirtti. Anne T.M., Serdal Y.'nin 17 yaşındaki kızı Ş. M.'ye cinselliği çağrıştıran mesajlar attığını iddia etti. Anne T.M., Serdal Y.'nin küçük kızına attığı mesajlarda 'aşkım', 'seni çok seviyorum' şeklinde cümleler kurduğunu, ondan hoşlandığını yazdığını belirterek, "Ayrıca kızımı etkilemek ve kandırmak için çeşitli dini motifler kullandı. Peygamber elçisi olduğunu, rabıta yapacağını, bunun için yalnız görüşmesi gerektiğini"iddia etti. Anne T.M., Serdal Y.'nin imam nikahlı kızı P.M.'nin yanında küçük kızı Ş.M.'ye bir kişinin dinen iki kızkardeş ile evlenebileceğini söylediğini de iddia etti. Anne T.M., Serdal Y.'nin kızına attığı mesajları delil olarak sundu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İfadesi alınan Serdal Y., yazışmaların kendisinin değil, imam nikahıyla yaşadığı P.M.'nin kızkardeşi Ş.M.'ye yazdığını iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. Serdal Y., bir kişinin iki kızkardeş ile evlenebileceği yönünde görüş belirtmediğini de iddia eti. Ş.M.'yi rüyasında çıplak gördüğü şeklinde yazılan mesajın da kendisi tarafından yazılmadığını savunan Serdal Y., bu mesajın da imam nikahlı eşi P.M. tarafından kızkardeşine yazıldığını iddia etti. Tanık olarak ifadesine başvurulan imam nikahlı eş P.M., yazışmaların kendisi ile kızkardeşi arasında yapıldığı yönünde ifade verdi.

FIRSAT BULDUKÇA SARILIYORDU İDDİASI

Soruşturma aşamasında mağdur sıfatıyla ifade veren Ş.M. , şüpheli Serdal Y.'nin zamanla kendisine karşı davranışlarının değişmeye başladığını, kendisine 'aşkım', 'canım' gibi kelimelerle hitap etmeye başladığını ve fırsat buldukça kendisine sarıldığını belirterek, "Benimle ablam olmadan görüşmek istiyordu. Ablamı darp ediyordu, korktuğum için kimseye anlatmadım' dedi.

'KANUNUN RUH VE MAKSADI, TOPLUMU HURAFELERDEN VE BATIL İNANÇLARDAN KORUMAKTIR'

Anne T.M.'nin şikayeti üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Serdal Y. hakkında 'Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan 4.5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Serdal Y.'nin suçunu işlediği sırada dinsel motiflerden de yararlandığı hatırlatılan iddianamede, 677 Sayılı Takke ve Zaviyelerin Kapatılmasına Dair Kanun'a atıf yapılarak, "Kanun'un ruh ve maksadı, toplumu hurafelerden ve batıl inançlardan kurtarmaktı. Halkın istismar edilmesini önlemekten ibaret olduğu dikkate alındığında, eylemin suç teşkil ettiği ve değerlendirmenin mahkemece yapılması gerektiği" görüşüne yer verildi. İddianamede 677 Sayılı Kanun'un 1 ve 2 maddelerinin ihlal edildiği belirtilerek, şüphelinin bu suçtan da 3 aydan az olmamak üzere hapis ve 50 TL para cezası ile cezalandırılması istendi.