Galatasaray ve Podolski anlaşmasının detayları ortaya çıktı. Podolski'ye Sneijder'in aldığı ücret üzerinden anlaşma yapıldı. Galatasaray, Lukas Podolski transferine son noktayı koymaya hazırlanıyor. Podolski'yle anlaşan yönetimin bonservisi içinse Arsenal’le anlaşmak üzere olduğu belirtildi. Başkan Dursun Özbek de önceki akşam katıldığı bir yemekte “Podolski ile anlaştık. Kendisini takımımızda görmeyi çok istiyoruz. Sadece Arsenal’le bir görüşme daha yapacağız. Bu görüşmeden sonra transferi açıklayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Arsenal, ilk görüşmede Podolski'nin bonservis bedeli olarak 5 milyon euro istemişti. Yapılan pazarlıkta bu paranın 3.5 milyon euro’ya kadar indirildiği belirtildi. Galatasaray’ın ise Antalya’da tatil yapan Podolski ile Wesley Sneijder tarifesine göre anlaştığı bildirildi. Buna göre 3 yıllık sözleşme imzalayacak olan Podolski yıllık 3 milyon 200 bin euro kazanacak. Ayrıca kendisine oynadığı her maç için de 25 bin euro ödenecek.

LUCAS PODOLSKI KİMDİR?

1985 doğumlu Lukas Podolski Polonya asıllı Alman futbolcudur. Uzun süre Köln takımında oynayan Lukas Podolski, Bayern Münih'e transfer oldu. Miroslav Klose'nin Bayern Münih'e transferinden sonra uzun süre forma şansı bulamadı ve Köln'e geri dönen Lukas Podolski, 2012-13 sezonunun başında ise Arsenal'e transfer oldu.

Lukas Podolski, Polonya'da doğduğu ve Polonya kökenli olduğu için Polonya Millî Futbol Takımı'nda da forma giyebilecekken, Almanya Millî Futbol Takımı'nı tercih etti. 2006 FIFA Dünya Kupası'nda kadroda yer alan Lukas Podolski, 2.turda İsveç karşısında attığı 2 golle takımının çeyrek finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Almanya'nın Galler'in yaptığı ve Almanya'nın 2-0 yendiği maçta Lukas Podolski'nin takım kaptanı Ballack'a attığı tokat birkaç gün gündemden düşmedi.

Lukas Podolski, 2003-2006 arasında Köln forması altında çıktığı 81 maçta 46 gol attı. 2006 yılında transfer olduğu Bayern Münih ile 2009 senesine kadar çıktığı 71 maçta ise 15 gol atabildi. 2009'da tekrar Köln'e dönen Podolski, 2009-2012 yılları arasında 88 maçta 33 gol attı. 2012'de Arsenal'a transfer oldu ve Podolski, 53 maçta 19 gol atabildi. İnter'de kiralık oynadığı dönemde 15 maçta sadece bir gol atabildi Podolski...