Kızıltepe ipek yolu üzerinde hareket halinde iken çevik kuvvet polislerini taşıyan servis midibüsüne PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıda 10'u polis 24 kişi yaralandı.


Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir üst geçidin altına terör örgütü  PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının Çevik Kuvvet Şubesine ait  zırhlı otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu ilk belirlemelere  göre 10 polis ve 14 sivil yaralandı.


Alınan bilgiye göre, İpekyolu üzerindeki bir üst geçidin altına terör  örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı Çevik Kuvvet Şubesi'ne ait zırhlı  aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada ilk belirlemelere göre, 10  polis ve 14 sivil yaralandı.
Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin'deki çeşitli hastanelerde tedavi altına  alındı.


Patlama nedeniyle üst geçidin bir bölümü çökerken, çevredeki bazı ev  ve iş yerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.



Bu arada, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan ve İlçe Emniyet Müdürü  Abdullah Ergen Kızıltepe Devlet Hastanesine gelerek, yaralıların durumlarıyla  ilgili bilgi aldı.
Güvenlik güçlerince saldırının faillerinin yakalanması için, ilçede  geniş çaplı operasyon başlatıldı.



YARALI POLİSLERİN VE VATANDAŞLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU


Saldırıda polis memurları Emre Gezer, Emrah Yıldırım, Ercan Kılıç, Mehmet Ali Arı, Bayram Ali Göçer, Mahir Serdar Yazıcı, Hasan Yıldız, Yasir Aşan, Eyüp Ete, Sonay Erer ile Ömer Hacıali, Ahmet Hacıali, Hamit Demircan, Mehmet Emin Fatihoğlu, Salih Demir ve İlayda Özcan isimli siviller yaralandı.





Roketatarlı saldırı: 1 şehit

Roketatarlı saldırı: 1 şehit





Şimdi de baz istasyonuna saldırdılar!

Şimdi de baz istasyonuna saldırdılar!





Birçok kentte PKK saldırıları

Birçok kentte PKK saldırıları





Polis merkezine silahlı saldırı!

Polis merkezine silahlı saldırı!