Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İran'dan Türkiye'ye girmek üzere Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen İran plakalı bir tır, rutin işlemlerden geçtikten X-Ray taramasına yönlendirildi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından hangara götürülen tır, dedektör köpekler yardımıyla detaylı şekilde arandı. Tırda bulunan kompresörlerden birinin içinde kaynakla sabitlenmiş hava tüpünde şeffaf poşetler bulundu. Toplam 46 poşetteki maddenin "metamfetamin" ve "amfetamin" olduğu tespit edildi.



Toplam 46 kilogram 692 gram ağırlığındaki 5 milyon 603 bin lira değerindeki uyuşturucuya ve uyuşturucu naklinde kullanılan tıra el konuldu. İran uyruklu araç sürücüsü tutuklandı.

Açıklamada, metamfetaminin, bugüne kadar sınır kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. En zararlı uyuşturucu türleri arasında yer alan metamfetaminin, Türkiye sınır kapılarında ilk olarak 2009'da görüldüğü ifade edilen açıklamada, o tarihten bu yana gümrük ekiplerince, toplam 257 kilogram metamfetamin ele geçirildiği kaydedildi.

AA