Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 1 saat ileri alınacak. Yaz saati uygulaması ile saatler bir saat ileri alınacak. Peki saatler ne zaman ileri alınacak? Bakanlar Kurulu kararı ve Resmi Gazete'de yayımlanlanan yaz saati uygulaması detayları belli oldu. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatler 1 saat ileri alınacak. Yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor? Saatler ne zaman ileri alınıyor? sorularının cevapları haberimizde.

Yaz saati uygulamasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 17 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Karara göre, saatler 29 Mart Pazar günü saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Saatler 25 Ekim Pazar günü ise saat 04.00'ten itibaren de 1 saat geriye ayarlanacak.

Buna göre, Buna göre, saatler 29 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren bir saat ileri, 25 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren de bir saat geri alınacak.

Resmi gazete'de, Bakanlar Kurulu'nun 09.03.2015 tarihli söz konusu kararının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 04.03.2015 tarihli ve 93 sayılı yazısı üzerine, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2'nci maddesine göre alındığı kaydedildi.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?


Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.