Mehmet SERBES / ADANA

Şehit polis memuru Murat Savaş Kale memleketi Adana’da gözyaşları arasında toprağa verildi, annesinin haykırışı ve 40 günlük bebeği yürekleri dağladı.

Tunceli kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ne PKK’lı teröristlerin yaptığı saldırı sonucu çıkan çatışmada şehit olan polis memuru 30 yaşındaki Murat Savaş Kale Adana’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin annesi Makbule, “Bırakın oğlumu son kez öpeyim” diye ağladı. Şehidin 10 günlükken gördüğü oğlu Yusuf Nihat’ın bir emniyet amirinin kucağında ağlaması herkesin yüreğini dağladı.



Tunceli'de şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale’nin cenazesi Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından uçakla ailesinin yaşadığı Adana'ya getirildi. Cenaze aracı Pınar Mahallesi’ndeki babaocağının bulunduğu apartmanın önüne getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Tüm apartmanlardaki dairelere Türk Bayrakları asılırken, cenaze aracından inen anne Makbule, baba Beşir, ağabeyi Barış, şehidin eşi Belgin’den helallik alındı. Şehidin doğduktan 10 gün sonra görebildiği yavrusu Yusuf Nihat’ı bir emniyet amiri kadın kucağında taşıdı. Minik bebek sanki babasının şehit olduğunu hissedip sürekli ağlaması cenazeye katılanların yüreğini parçaladı.

Şehidin cenazesi daha sonra Buruk Mezarlığı’na götürüldü. Burada tabut indirilirken acılı anne Makbule ve yakınları, şehidi son kez görmek istedi. Görevliler, cenaze namazını kıldıracak olan hocaları çağırdı. Anne Makbule, “Bırakın oğlumu son kez öpeyim, ben annesiyim günah değil, tabutu açılsın doya doya öpeyim” dedi. Hoca da, “günah olmaz” diyerek acılı annenin son isteğini geri çevirdi. Şehidin babası da, hocanın sözlerine katılarak, eşine, “Olmaz olmaz” diyerek bu isteğinden vazgeçirtti.

Şehidin tabutu daha sonra meslektaşlarının omuzlarında musalla taşına konuldu. Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AKP, CHP, MHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, şhidin yakınları ile çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazının ardından şehit polis memuru Kale, Şehitlik’teki gözyaşları arasında toprağa verildi.