Suriyeliler, bekledikleri haberin gelmesi ardından, yasadışı olarak Yunan adalarına geçmeyi deneyecekleri deniz kıyısındaki bölgelere giderken, yerlerine hemen yenileri geliyor.

Suriyeliler taksici öldürdü!

Suriyeliler taksici öldürdü!




BÜFE ÖNLERİNDE UZUN KUYRUKLAR
İzmir'in Basmane semtinin sokakları, parkları, yeşil alanları doldurup, kendi kalabalıklarını oluşturan Suriyeliler, karınlarını doyurmak için, döner veya sandviç satan büfelerin önünde bile uzun kuyruklar oluşturuyor. Yanlarında can yelekleri ile şambreller bulunan Suriyeliler, oturdukları kahvehanelerde toplu halde cep telefonlarını şarj ediyor.

Polisleri gözetliyorlardı!

Polisleri gözetliyorlardı!




MEYDAN OTOGARA DÖNÜŞTÜ
Otobüs şirketlerinin bulunduğu Basmane Meydanı bir yandan da otogara dönüştü. Birçok Suriyeli, göçmen kaçakçılarından bekledikleri telefonunun gelmesinin ardından, yasadışı olarak Yunan adalarına geçmeyi deneyecekleri deniz kıyısındaki bölgelere giderken, yerlerine hemen yenileri geliyor.

2 milyon Suriyeli sınır dışına

2 milyon Suriyeli sınır dışına




BASMANE HALKI ŞAŞKINLIK İÇİNDE!
Bölge halkı da sığınmacıların oluşturduğu aşırı yoğunluğun şaşkınlığını yaşıyor. İlk kez bu kadar çok göçmeni bir arada gördüklerini dile getiren vatandaşlardan bazıları bu durumdan şikayet ederken, esnafın bir bölümü ise satış yaptıkları için memnun olduklarını belirtiyor.