Başak KAYA / ANKARA

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi konuyu TBMM’ye taşıdı ve eğer yeni bir imar oyunu yapılırsa konuyu tekrar mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Yedekçi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde tarihi yarımadanın kaderini sordu. Yedekçi, “İstanbul’un her tarafı rant uğruna şantiyeye çevrilmiş durumdadır. Bir dönem “Özel bir yasası olsa” tartışmalarının bile gündeme geldiği İstanbul’un özellikle tarihi nitelikteki değerleri, günümüzde ilçe belediyelerinin dahi belli ölçekteki planlarıyla yok edilmektedir” dedi. Yedekçi, tarihi yarım ada için yeni bir plan çalışması olup olmadığının yanıtlanmasını istediği Davutoğlu’na bu plan kimler tarafından hazırlandığının da açıklanmasını istedi.

YİNE YARGIYA GİDERİZ

Konuyla ilgili olarak SÖZCÜ’ye değerlendirmede bulunan Yedekçi, yargı kararlarının yeni plan değişiklikleri ile arkasından dolaşıldığına işaret etti. tarihi yarımada için yeni bir plan yapılması gerektiğini belirten Yedekçi, ancak planı uzmanlardan oluşan bir kurul tarafından yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Yedekçi, tarihi ve insan yaşamını hiçe sayan, ranta kurban eden bir yaklaşımla yeni plan yapılması durumunda yeniden yargıya gideceklerini vurguladı.