TEOG nakil yerleştirme sonuçları belli oldu. Bu sene 3 dönem şeklinde yapılan TEOG nakil yerleştirmeye ait 2. dönem sonuçları az önce MEB tarafından açıklandı. Aşağıdaki verdiğimiz linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numaranız, doğum tarihiniz ile TEOG nakil yerleştirme sonucunu öğrenebilirsiniz.

TEOG NAKİL YERLEŞTİRME SONUCU İÇİN TIKLA

TEOG NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ


Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk nakil başvuruları 17 Ağustos Pazartesi günü başladı. 25 tercihinden birine yerleşemeyerek sistem tarafından otomatikman açık liseye kaydedilen öğrenciler, yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen öğrenciler boş kontenjanlara nakil için başvurabiliyor. TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç tercih yapmak kaydıyla üç kez daha tercih ve yerleştirme başvurusu alınacak.

TERCİH VE NAKİL TAKVİMİ

Birinci dönem

17 - 21 Ağustos: Tercih başvurularının alınması

24 Ağustos: Sonuçların ilanı

İkinci dönem

24 - 28 Ağustos: Sonuçların ilanı

Üçüncü dönem

31 Ağustos - 4 Eylül: Tercih başvuru alması

7 Eylül: Sonuçların ilanı

Her üç dönemde de tercihlerinden her hangi birine yerleşemeyen ve kayıtları açık liseye yapılan öğrencilerin 7-10 Eylül tarihleri arasında il/ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekmektedir.