Türk Hava Yolları’nın Milano-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının motoru, Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında alev aldı. Uçak ikinci denemesinde havalimanına acil iniş yaptı. Yolcular acil tahliye botu ile tahliye edildi. Uçağın motorunun ilk iniş sırasında aldığı hazar yüzünden alev aldığı ortaya çıktı. İşte dehşet veren olayın detayları....

İLK İNİŞ DENEMESİNDE PAS GEÇTİ

97 yolcusu bulunan THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli, Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada uçağın motoru piste sürttü. Bunun üzerine pilotu pas geçerek yeniden havalandı. Yolcuların ifadesine göre bu esnada uçağın motoru alev aldı. Uçak ikinci kez acil koduyla iniş için izin istedi. Bir süre havada kalan uçak, pistte alınan önlemlerin ardından yeniden piste iniş yaptı.

TOPRAK ALANA ÇIKTI

İniş yapan uçağın motorunda alev görünürken, itfaiye ve polis ekipleri apronda uçak için güvenlik önlemi aldı. Saat 10.41’de Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçak pistte duramayarak toprak alana çıktı. Toprak alana çıkarak durabilen uçak slidelar (acil tahliye botu) açarak yolcular tahliye edildi. Acil müdahale sonrasında 17/35 pisti uçuşlara kapatıldı.

UZMANLAR: PİSTE SÜRTTÜ

Uzmanlar da yolcuların iddiasını doğruladı. Uzmanlar yaşanan olayı "alev uzaması" olarak adlandırdı.

 

THY'DEN İLK AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Türk Hava Yollari'nin TK 1878 sayili Milano-İstanbul uçağı Atatürk Havalimani'na ilk inişi sırasında pas gecmistir. Acil iniş deklere ederek gerceklestirdiği iniş sonrasında pisten çıkmıştır. Hızli ve güvenli tahliye işlemi gerçeklestirilmiştir. Uçakta bulunan 97 yolcumuz terminale alinmiştir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadir. Gerekli incelemeler baslatilmis olup, olayın neden meydana geldigi bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktir." denildi.

Motoru yanan uçağın camı da çatlamış

Motoru yanan uçağın camı da çatlamış



Uçak havada böyle alev aldı

Uçak havada böyle alev aldı