Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde, Richter Ölçeği'ne göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 17.39'da, merkez üssü Erbaa İlçesi'nin Yoldere Köyü olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğindeki depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

Tokat Valisi Cevdet Can da depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Erbaa ve Tokat kent merkezinden de hissedilen deprem, kısa süreli korkuya neden oldu.

Erbaa'da akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası, ilçede panik yaşandı. Tokat merkez ile birlikte diğer ilçelerde hissedilen deprem sonrası yine Erbaa'da 2.9, 2.8, 2.1, 2.4 ve 1.7 şiddetinde artçı deprem yaşandı.

5.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Yoldere Köyü'nün muhtarı Fahri Kılınç, köyde herhangi bir sıkıntının olmadığını kaydetti. Ayrıca Erbaa ilçe merkezinde bazı vatandaşların korku nedeniyle dışarıda beklediği öğrenildi. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, depreme otomobil içerisinde yakalandığını söyleyerek, "Aracımızın sallanması ile depremi fark ettik ve vatandaşlarımız sokağa çıktı. Daha sonra bize ulaşan bilgiler ışığında Erbaa'ya 10-15 kilometre mesafedeki kuzeyimizdeki Yoldere köyü merkezli deprem meydana geldiğini öğrendik. Şu anda Erbaa'mızda panik havası var ama yavaş yavaş vatandaşımız o endişeyi atarak normal hayatına dönmeye başladı. Fakat bir kısmı evlerinin önünde beklemekteler. Şu anda can ve mal kaybı yok. Bize ulaşan hasarlı bina yok. Ekiplerimiz gerekli araştırmaları yaparak, gerekli tedbirleri alıyorlar" diye konuştu.

Erbaa merkezli depremin Tokat, Çorum, Amasya, Sivas il merkezi ile Kelkit Vadisi'ndeki birçok ilçeden hissedildi.

CUMHURBAŞKANINDAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erbaa'da akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçede seçim çalışması yürüten AKP Tokat Milletvekili adayı Zeyid Aslan'ı arayarak 'geçmiş olsun' mesajını iletti. Aslan, seçim çalışması için gittiği halı sahada cep telefonunu mikrofona uzatarak Erdoğan'ın mesajını vatandaşlara duyurdu. Erdoğan telefonda, "Öncelikle bu deprem sebebiyle hepinize geçmiş olsun temennilerimi iletmek istiyorum. Allah beterinden muhafaza etsin. Tabi aldığım bilgiler çerçevesinde herhangi bir kötü hadise olmayışı, herhangi bir ölü ve yaralı vs. olmayışı bizler için ayrı bir mutluluk sebebi olmuştur. Çok büyük geçmiş olsun. Sizlerin, tabi özellikle 1 Kasım için çok farklı bir şekilde gayret içerisinde olduğunuzu biliyorum ve inşallah 1 Kasım seçimleri de ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olsun. Birliğimizi, beraberliğimizin daim olmasını özellikle temenni ediyorum. Erbaa'yı zaten iyi bilirim, iyi tanırım. Hepinizi Allah'a emanat ediyorum" diye konuştu. Milletvekili adayı Aslan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Foto: DHA


DEPREM SIRASINDA BALKONDAN ATLAYARAK YARALANDI
Erbaa'da akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem sırasında, paniğe kapılan 55 yaşındaki Mithat Yücel, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki apartmanın birinci katından sarkarak atladı. Yaralanan 2 çocuk babası Yücel, ambulansla önce Erbaa Devlet Hastanesi'ne ardından ise Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ilk muanede Yücel'in omurgasında kırık tespit edildi. Evde televizyon izlerken depreme yakalandığını söyleyen Yücel, "Sallantı olunca hanım kapıya koştu, ben de 'Balkondan atlayım' dedim. O anda kendimi balkondan saldım ama ayaklarımın üzerine düşemedim. Çok sallandı. Keşke bende atlamasaydım" dedi.