Saldırının, 3 yıl önce Samsun'da meydana gelen trafik kazasının ardından çıkan 1 kişinin ölümü ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavga ile alakalı olduğu yönünde önemli bilgilere ulaşıldı.

Sanayi Sitesi Orhangazi Caddesi üzerinde akşam saatlerinde silah sesleri duyan çevre halkı durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, bir kişiyi yerde yatarken buldu. Sağlık görevlisi tarafından yapılan incelemede kalbinden vurulan kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Ölen kişinin üzerinde polis tarafından yapılan incelemede bir adet silah ile 'Şinasi Gür' ve 'Yusuf Gür' isimli iki ayrı nüfus cüzdanı çıktı. Kimliklerdeki isimlerin Samsun'un Bafra ilçesine kayıtlı olduğu öğrenildi. Polis. cinayetle ilgili çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman da olay yerine gelerek bilgi aldı.

SAMSUN'DAKİ OLAYIN DEVAMI

Bu arada polis ekipleri, olayın Samsun'un Bafra ilçesinde 2012 yılında Samsun Bafra'da yaşanan bir cinayetle ilgisi bulunduğu yönünde önemli bilgilere ulaştı. Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde yaşanan olayda iki otomobilin çarpıştığı kaza sonrası, araç sürücüleri arasında çıkan tartışmada iki taraf da silahlarını ateşlemiş, 17 yaşındaki Recep Kaan Söyleyen kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybederken, babası 51 yaşındaki Nuri Söyleyen ve kavga ettikleri 47 yaşındaki Şinasi Gür ise yaralanmıştı. Tokat'ta öldürülen kişinin üzerinde de 'Şinasi Gür' adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkması ve Samsun nüfusuna kayıtlı olması saldırının bu olayla alakalı olduğu ihtimalini güçlendirdi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.