Konya'da TOKİ konutlarındaki bir apartman dairesinde iddiaya göre doğalgaz kaçağı sonucu meydana gelen patlamada 1 kişi ağır yaralanırken, ev kullanılamaz hale geldi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki bazı binalar da zarar gördü.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında merkez Meram İlçesi TOKİ konutlarında meydana geldi. 7 katlı binanın son katındaki dairede iddiaya göre doğalgaz kaçağı nedeniyle patlama oldu. Patlama sırasında evde bulunan ve vücudunda yanıklar oluşan 35 yaşındaki Osman Tinel ağır yaralandı. Komşularının yardımıyla evden çıkarılan Tinel, ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Tinel'in hayatı tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Tinel'in eşinin ise işte olduğu öğrenildi.

Patlamanın şiddetiyle ev kullanılamaz hale geldi. Dairenin salon duvarlarının bir bölümü yıkılırken, eşyalar da yanarak ve parçalanarak kullanılamaz hale geldi. Evde bulunan Kuran-ı Kerim’in dış cildinin yandığı ancak sayfalarının hiç zarar görmemiş olması dikkat çekti.

Patlama sonucu basınçla fırlayan cam ve pencere çerçeveleri de karşı apartmanlara da zarar verdi. Daireden fırlayan pencere çerçevesinden biri karşı apartmanın birinci kat penceresini kırarak içeriye girdi. Evde bulunan ve olaydan yara almadan kurtulan 18 yaşındaki Mustafa Gabala, 'Büyük bir gürültüyle birden uyandım, çerçevenin ve cam kırıklarının odamdan içeriye girdiğini gördüm. O sırada dışarıdan çığlıklar geliyordu. Ne olduğunu anlayamadım” dedi.

Patlamanın meydana geldiği ev sahibi Osman Tinel’i yaralı halde evden çıkaran apartman sakini Mevlüt Arslan, olayın meydana geldiği evin ve apartmandaki diğer evlerin gaz dedektörlerinin çalışmadığını, sabah saatlerinde gaz kokusu hissettiklerini, site yönetimine durumu anlatmalarına rağmen ilgilenilmediğini öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA