İhalesi tamamlanan ve inşaatına başlanan proje hakkında bilgi veren Topbaş, yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürdüklerini söyledi. Geçmişte İstanbul'un yakıt ihtiyacının karşılandığı 3 önemli tesisten biri olan Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'nin, ihtiyaç kalmadığı için 1993 yılından bu yana atıl vaziyette olduğunu belirten Topbaş, restorasyon projesinin Kadıköy ve İstanbul için çok önemli olduğunu belirtti. Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi’nin ihtiyaç kalmadığı için 1993 yılından bu yana atıl vaziyette olduğunun altını çizen İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Bu kadar yoğun yaşamın olduğu Kadıköy’ün ciddi bir kültür merkezine ve müzeye ihtiyacı var. Restorasyon yapılacak olan bu alan, insanların gelip kültür sanat faaliyetlerini yürütebileceği bir yer olacak. Var olan fonksiyonların korunacağı projeyle burası yaşayan aktif bir mekan olmasını istediğimiz için sinema, tiyatro, kafeterya gibi fonksiyonlar yüklüyoruz. Yakın bir tarihte tamamlanacak olan bu mekan gıpta edilecek, heyecanla gezilecek görülecek bir yer olacak" dedi.

FİKİRTEPE İLE İLGİLİ KONUŞTU
Fikirtepe’de hiçbir yere verilmeyen ölçekte imar düzenlemesi yaptıklarını belirten Kadir Topbaş, “Muhalefet insanları korkutamasın ve kazancı milletimizin olsun istedik. Hatta, ‘Sakın ha çantacılara kulak açıp geleceğinizi karartmayın’ dedim. Maalesef bazı vatandaşlarız daha fazla mal mülk sahibi olacağız diye birilerinin tuzağına düştüler. Proje bugüne kadar tamamlanmalıydı. Örnek gösterebilmeliydik. Burada hazırlıkları tamamlayan birkaç inşaata başlandı. Fikirtepe’de bilgilendirme ofisi kuruldu ama kapandı, kapanmamalıydı. Tekrar kurulması için talimat veriyorum. Fikirtepe’de hiç kimseye vermeyeceğimiz 4 emsale kadar verdik. Bakanlıktaki plan onaylarındaki gecikmeler için genel sekreter yardımcımızla toplantı yapın. Bakanlıkla da görüşelim. Tek yetkili İBB olmadığı için çok geç kalındı. Arzu ettiğimiz namuslu, işini bilen müteahhitlerle vatandaşlarımızın bir araya gelerek bu sorunu bitirmesiydi. Vatandaşlarımız attıkları imzalara dikkat etmelidir. Karınca duası gibi yazılmış yazılara, ballandırarak aktarılan sözlere bakılıp imza atılmaz ki. Belediyelere gidin bilgi alın, hukukçularla görüşün. Yönetimler sizin sorunlarınızı çözmek için var. Maalesef Fikirtepe yüzde 60’ı 200 metrekarenin altında araziler. Birleştirilsin, güzel büyük binalar yapılsın istedik. Prosedürler uzadı" şeklinde konuştu.

“EL SALLAYARAK CUMHURBAŞKANINA SELAM SÖYLEDİ"
Tören sonrası Topbaş, tarihi Hasanpaşa Gazhanesi’nin restorasyon çalışmalarından sonra gezerek basın mensuplarına bilgi verdi. Gezi sırasında dedesi ile birlikte Kadir Topbaş’ın yanına gelişim bozukluğu hastası 5 yaşındaki Tuğba Ceylan Sağlam geldi. Sağlam’ı kucağına alan Topbaş, dedesiyle ve çocukla sohbet etti. Sohbet sırasında Kadir Topbaş’ın ismini ve Cumhurbaşkanı’nın ismini söyleyen Sağlam’ın el sallayarak selam söylemesi renkli görüntüler oluşturdu. Maliyeti 125 bin lira olan restorasyon çalışmaları kapsamında kültür merkezine dönüştürülecek Hasanpaşa Gazhanesi’nde enerji sistemleri müzesi ve bilgi tüneli, uluslararası sergi salonu, açık pazar yeri, atölye, 375 kişilik çok amaçlı gösteri salonu, çocuk bilgilendirme evi, 3 adet cep sineması, 40 kişilik 3D sinema ve fuaye alanı, kütüphane, seyir terası, restoran ve kafeterya ile 310 araç kapasiteli otopark yer alacak.
DHA