CHP Kırklareli İl Genel Meclisi eski Başkanı, dişhekimi Tuna Soykan, 7 Haziran'daki seçim için milletvekili aday adaylığını açıkladı. 200 kişiyle birlikte CHP İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Soykan, hükümeti eleştirdi ve ''Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin duruma el koymasının vakti çoktan gelmiştir'' dedi. Soykan, konuşmasında özetle şunları söyledi:



''SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR''

''Yaklaşan seçimler, ülkemizde dönüm noktası olabilecek bir öneme sahiptir. Ülkemizin iç ve dış sorunları büyük bir yumak haline gelmiş ve çözülmeyi  beklemektedir. Buna karşılık, çözüm makamında oturanlar çare aramak yerine bu sorunları dile getirenleri tutuklayarak, göz altına alarak yıldırmak istemekte ve konu ilgili yasaları adeta Meclis'e zulüm edercesine çıkarmaya çalışmaktadır. '3Y' dedikleri 'yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar' ile mücadele için iktidara geldiklerini söyleyenlerin, yoksulluğu bir araç gibi kullandıklarını görüyoruz. Sadakaya mahkum olmuş yığınlar iktidarın oy deposu haline getirilmiş. Yolsuzlukların üzerini örtmede çok başarılı olduklarını bütün dünya ile birlikte izlemekteyiz. Yasakları önleme konusundaki  başarıları, yasak yaratma konusundaki başarılarının yanında lafı bile olmayacak düzeyde... Ülkenin bölünme sancıları içerisinde olduğunu, çağdaş dünyadan, bilimden uzaklaştığını görmenin sıkıntı ve ıstırabı içindeyiz.''



''KENTİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIM''

Kırklareli halkından ön seçimde yetki isteyen Soykan, ''Ben Trakya insanının sesi olmak için vekil olmak istiyorum. Ankara’da 'Benim insanımın yaşam biçimine müdahale etmeyin' diye yüksek sesle bağırmak, Trakya'daki çiftçimi ezdirmemek, işçimizin, memurumuzun alınterinin hakkını aramak, yeni iş alanları yaratacak politikaları hayata geçirmek, emeklimizin hakkını aramak, ormanı, denizi ve verimli ovaları ile Kırklareli’me sahip çıkmak için vekil olmak istiyorum'' diye konuştu.