İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, bir TIR ile yurtdışından yüklü miktarda uyuşturucu maddenin İstanbul'a sokulacağı yönünde ihbar geldi. İhbarı değerlendiren ekipler, Hollanda'dan geldiğini tespit ettikleri TIR'ı takip etmeye başladı. TEM Otoyolu Selimpaşa mevkisinde polis ekipleri tarafından yol kesilerek TIR durdurdu. Ekipler, TIR sürücüsü H.B.(38)'yi gözaltına aldı.

FIRTINA ZULAYI PATLATTI

Yapılan ilk aramada TIR'ın dorsesinde jeneratörlere karşılaşan polis, dorsedeki jeneratörleri iş makineleri vasıtasıyla boşalttı. Detektör köpek Fırtına, koklayarak dorsenin tabanına yapılan özel bölmeye zulalanmış vakumlu poşetlerde bulunan ve streç filmle sarılı 61 kilo 800 gram esrar tespit etti.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA RASTLANDI

Üst düzey bir emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Fas'ta üretildiği belirlenen esrarın Hollanda üzerinden Türkiye'ye getirildiği belirlendi. İddiaya göre, ele geçirilen esrarın kalitesinin yüksek olması sebebiyle fiyatının da yüksek olduğu öğrenildi. Öte yandan, ele geçirilen esrarın çeşit bakımından Türkiye'ye ilk defa sokulduğu öğrenildi.

3 ŞÜPHELİDEN 1'İ TUTUKLANDI

Ekipler konuyla ilgili olduğunu tespit ettikleri İ.D.(45) ve İ.A.(57) isimli şüphelileri de gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheliden, TIR sürücüsü H.B. tutuklanırken, İ.D.'ye Adli kontrol şartları uygulandığı, İ.A.'nın ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen operasyonda, TIR'ın yolda ilerlemesi, TIR'ın durdurulması, sürücünün üstünün arandıktan sonra gözaltına alınması görüntüleri yer alıyor. TIR'ın içindeki jeneratörleri bir iş makinası yardımıyla tek tek boşaltan polis detektör köpek Fırtına'nın yardımıyla dorsede arama yapıyor. Fırtına'nın gösterdiği bölgede çalışma yapan ekipler, zulalanmış halde ki esrarı ele geçiriyor. Bir narkotik polisinin ele geçirdiği vakumlu poşetleri falçata ile açtığı içerisindeki maddeyi tespit ettiği görüntülere yansıdı.

DHA