Adana-İstanbul seferini yapan uçağa yetişebilmek için bomba ihbarı yaptığı ileri sürülen asker Ergün Eroğlu yargılandığı mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  

ADANA

Adana’da kaçırdığı İstanbul seferini yapan uçağa binebilmek için bomba ihbarı yaptığı iddiasıyla yakalanan 21 yaşındaki asker Ergün Eroğlu “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan yargılandığı Adana 7.Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BOMBA İHBARI ASILSIZ ÇIKTI

Adana Havalimanı'ndan 18 Mart'ta saat 08.45'de Adana-İstanbul seferini yapmak üzere yolcularını alan THY'ye ait uçak kalkış için hareket etti. Ancak, uçak piste yaklaşıp havalanmak üzereyken 155 İmdat Polis hattına, uçakta bomba olduğu yönünde ihbar yapıldı.

Polisler, kuleyi bilgilendirip uçağın kalkışını durdurdu. Yolcuların tahliyesinden sonra uçakta bomba araması yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren arama sonunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

DAVA AÇILDI

Uçak tekrar aprona yanaşıp, yolcuları alıp 2 saat gecikmeli olarak İstanbul'a havalanırken bomba ihbarının, havalimanın dış hatlar servisinden yapıldığı belirlendi. Yapılan çalışma sonucunda bomba ihbarını birliğine yetişmek için yaptığı belirlenen asker Ergün Eroğlu yakalanıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bitlis’te vatani görevini yapan Eroğlu hakkında 2 ile 4 yıl arasında hapis istemi ile dava açıldı.

2 YIL HAPİS CEZASI

Adana 7.Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan Ergün Eroğlu savunmasında ihbarı bilinçli olarak yapmadığını söyleyerek, “ Amacım askeri birliğime zamanında yetişmek ve disiplin cezası almamaktı. Pişmanım.”dedi. Hakim, sanığı 2 yıl hapis cezasına çarpıtırken, eskiye dayalı 5 aylık cezasının olmasından dolayı indirim yapmadı.