Türkiye'de vergi gibi işlemleri yürüten kurum Gelir İdaresi Başkanlığı’dır. GİB tarafından hem hizmetlere ulaşılmasının kolaylaştırılması hem de internet üzerinden kurumlara gelmeden işlemlerinin yapılabilmesi için internet vergi dairesi adı ile özel bir uygulama oluşturmuştur. İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile yapılacak olan işlemler arasında vergi borcu ödeme de bulunmaktadır. Bu açıdan vergi mükellefi olan kişilerin hem vergi borcu sorgulama yaparak vergi borçlarını kontrol etmesi hem de vergi borcu sorgulama işlemleri sonrasında istediği tüm borçları vergi borcu ödeme adımlarını takip ederek ödemesi mümkündür.

Online GİB Vergi Borcu Ödeme İşlemleri
Üstelik işlemlerin internet üzerinden yapılabilir durumda olması sayesinde, kişiler zaman yönünden de büyük bir kazanç sağlamaktadır. Vergi dairelerine giderek saatler boyunca uzun kuyruklarda beklemek ve işlemleri yapmak, kişiler tarafından tercih edilmediği gibi internet üzerinden dakikalar içerisinde tüm vergi borcu ödeme işlemleri yapılabilir. Sağlanan bu avantajdan yararlanmak isteyen kişilerin herhangi bir üyelik gerektirmeden İnternet Vergi Dairesi üzerinden işlemlerini yürütmesi yeterlidir. Vergi borcu ödeme işlemleri için yapılması gereken ilk işlem GİB borç sorgulama olmalıdır. Sorgulama sonucunda döküm olarak alınacak vergi borçlarında ödeme adımları yer alacak ve böylece ödeme işlemlerine de geçiş yapılabilecektir.
Vergi borcu ödeme işlemlerini yapmayı düşünen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli bir detay vergi borcu ödeme işlemlerinin sadece kredi kartıyla yapılabilmesidir. Bu nedenle kişilerin kredi kartını kullanarak ödeme işlemlerini yaparak borçlarını kapatması gerekir. Kredi kartı dışında internet üzerinden vergi ödeme konusunda kullanılabilecek olan başka bir ödeme yöntemi bulunmamaktadır. Bu nedenle tek seçenek durumunda olan kredi kartının kullanılması ve borçların ödenmesi gerekir. Üstelik kredi kartıyla ödeme imkânı İnternet Vergi Dairesi üzerinden sağlanabilecek olan tüm hizmetler için geçerli bir durumdur.