Konya'da dün çöplük alanda cesedi bulunan açlık ve soğuktan öldüğü tespit edilen 4 günlük kız bebeğin annesi 25 yaşındaki E.T., polis tarafından yakalandı.

Olay, dün saat 05.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi'ndeki çöplük alanda geri dönüşüm amaçlı plastik atık toplayan işçiler, bir temizlik aracının kent merkezinden getirdiği çöpleri alana boşalttığı sırada kundaklı bir bebeğin fırladığını fark etti. Bunun üzerine polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, bebeğin ölü olduğunu belirledi.

AÇLIK VE SOĞUKTAN ÖLMÜŞ



Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morgunda yapılan otopside bulunan kız bebeğin, açlık ve soğuktan öldüğü saptandı. Doğum yapıldığının belirlenmesi üzerine çalışma başlatan polis, kent merkezindeki ve diğer ilçelerdeki tüm hastanelerden, doğum yapan kadınların kayıtlarını istedi. Polis, bir taraftan doğum yapan kadınların kayıtlarını incelerken bir taraftan da kentteki temizlik görevlilerinde bilgisine de başvurdu. Temizlik görevlilerinin merkez Selçuklu İlçesi Nişantaşı Mahallesi'nde çöp konteynerinin yanında gezen bir kadının olduğu söylemesi üzerine polis, çalışmasını mahalleye yakın olan Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne yoğunlaştırdı.



POLİS, GÜVENLİK KAMERALARINDAN İZ SÜRDÜ

Hastanenin güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen polis, bir kadının kucağındaki bebekle hastaneden yalnız ayrıldığını ve o kadının MOBESSE kayıtlarından da Nişantaşı Mahallesi'ne doğru gittiğini belirledi. Kamera görüntülerindeki kadının geçen 28 Haziran günü doğum yapan E.T. olduğunu saptayan polis, E.T.'yi Selçuklu İlçesi'ndeki Mehmet Akif Mahallesi'nde anne ve babasıyla birlikte kaldığı evde gözaltına aldı. E.T.'nin, kendisini gözaltına almaya gelen polislere de "Yoksa çocuğumu bana geri mi vereceksiniz" dediği belirtildi.

ESKİ SEVGİLİSİYLE İLİŞKİYE GİRMİŞ

E.T.'nin polisteki sorgusunda eşinin yaklaşık 1 yıl önce hırsızlık suçundan cezaevine girdiğini ve eşi cezaevine girdikten sonra da eski sevgilisiyle görüşmeye başladığını söylediği öğrenildi.

Ölüme terk ettiği bebeğin ise eski sevgilisiyle girdiği ilişki sonucu dünyaya geldiğini belirten E.T. ifadesinde, ''Kocam, hırsızlık suçundan cezaevine girdikten sonra, eski sevgilimle görüşmeye ve ilişkiye girmeye başladık. Korunduğunu sanıyordum ama bebeğim 4 aylık olduğunda hamile olduğumu fark ettim'' dedi.

''KÜRTAJ YAPTIRACAKTIM, PARAM YOKTU''

Hamile kaldığını sevgilisine söylediğini, onun umursamaması üzerine kürtaj yaptırmayı düşündüğünü belirten E.T.,''Kürtaj yaptırmak için paramda yoktu. Durumu ailemden de gizliyordum. Karnımın büyümesini fark etmemeleri için hep korse takıyordum. Aylarca bebeği böyle gizledim. Ailem köye gittiği sırada hastaneye gittim, sezaryenle bebeği doğurdum. Hastaneye gittiğimde cebimde hiç param yoktu. Bebeğe kıyafetlerini kundağını bile oradaki bir dernek verdi'' dedi.

4 ve 2 yaşındaki iki çocuğu olan E.T. ifadesinde, ''İki gün hastanede kaldıktan sonra bebekle oradan ayrıldım. Bebekle eve gidemezdim ve ne yapacağımı bilmiyordum. Bir parka kadar gittim. Orada bebeği emzirdim. Parkın yakınında çöp konteynerlerini gördüm ve bebeği onlardan birinin içine bıraktım. Eve gittiğimde sabaha kadar uyuyamadım" dedi.

Emniyette sorgusu tamamlanan E.T., 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk dildi.

DHA