Erzincan'da yaralı ele geçirilen PKK'lı terörist Erzincan'dan nakil edilmek istenirken 3 kez linç edilmek istendi. Emniyet güçleri yaralı teröristi emniye ait araçla şehirden kaçırdı. Erzincan'da başlayan olaylar Sivas'a da sıçradı yaralı teröristin şehirlerine geldiğini iddia eden bir grup, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 100 kişi, ambulansla hastaneye gelen ve PKK'lı sanılan bir yaralıya tepki gösterirken polis ile grup arasında gerginlik yaşandı.

ERZİNCAN'DA TERÖRİST TAKİBİ

Erzincan- Kemah arasındaki yolu kesen ve bir minibüste bulunan 64 yaşındaki Makbule Vural'ın öldüren terör örgütü PKK'lı bir gruba operasyon düzenlendi. Sıcak temasın sağlandığı operasyonda 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirildi. Yaralı ele geçirilen 'Botan' kod adlı terörist, 28 Ağustos günü tedavi için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahale ardından saat 20.00'de ambulansa alınan yaralı terörist Erzurum'a götürülmek için yola çıkarıldı. Ancak sosyal medya üzerinden iletişim kuranlar, PKK'lı teröristi taşıyan ambulansın yolunu kesmek için 98 kilometre uzaklıktaki Tercan İlçesi'nde toplandı. Bunun duyulması üzerine ambulans Kargın Beldesi yakınlarından döndürüldü. Sivas'a yönlendirilen ambulansın önü bu kez 69 kilometre uzaklıktaki Refaiye İlçesi yakınlarından kesildi. Bunun üzerine Erzincan'a dönmek isteyen ambulansın yolu, Refahiye'nin Alacaatlı Köyü yakınlarında kesilerek araç durduruldu.

TERÖRİST LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Otomobilleri ile ambulansı izleyen 100 kişiden fazla öfkeli kalabalık, Erzincan'a 49 kilometre uzaklıkta karayolunu kapatarak ambulansın içinde bulunan teröristi linç etmek istedi. Jandarma ve Emniyet Çevik Kuvvet ekipleri ambulansın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Ambulansın camlarını kıran ve lastiklerini patlatan öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için Vali Süleyman Kahraman ve Emniyet Müdürü Doğan İnci olay yerine gitti. Kentten de çevik kuvvet ve özel hareket polisleri sevk edildi. Bu sırada öfkeli grupta bulunanlardan bir bölümü, ambulans içinde bekleyen yaralı PKK'lı teröristi linç etmek istedi. Ambulansa taş atanlara ve içine girmek isteyenlere biber gazı ile müdahale edildi ve ambulans kaçırıldı.

Hemen ardından Erzincan-Sivas karayolu güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı ve öfkeli gruptakilerin ambulansı takip etmelerine izin verilmedi. Güvenli bir yerde ambulanstan alınan yaralı terörist, Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir araca nakledildi. Yaklaşık 5 saat süren kovalamaca ardından PKK'lı terörist hangisi olduğu açıklanmayan komşu illerden birinin hastanesine götürüldü. Yaralı teröristin naklinin sağlanmasıyla Erzincan- Sivas karayolu tekrar ulaşıma açıldı.

GERİLİM SİVAS'A TAŞINDI

Ancak daha sonra PKK'lının tedavi için Sivas'a getirileceği şeklinde haberler yayılınca bu kentte de benzer anlar yaşandı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 100 kişi, ambulansla hastaneye gelen ve PKK'lı sanılan bir yaralıya tepki gösterirken polis ile grup arasında gerginlik yaşandı.

DHA