Meclis Genel Kurulu’nda partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri Türk edebiyatının büyük kalemi Yaşar Kemal için başsağlığı diledi.

Genel Kurul, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında saat 14.00’te toplandı.
Genel Kurul’da konuşan grup başkanvekilleri, milletvekilleri Türk edebiyatının büyük kalemi Yaşar Kemal için başsağlığı dileğinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yaşar Kemal için “Edebiyatımızın dev adamı” ifadesini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da, “Eser bırakan insanlar unutulmaz. Kendisi eserleriyle yaşayacaktır” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Tüm dünyaya barış mesajlarını sunan toplumsal meselelere duyarlı ve barışa en yakın bir zamanda kaybetmiş olduğumuz Yaşar Kemal’i, İnce Mehmed’i rahmetle anıyoruz” dedi.
Aydın konuşmasında eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı da anarak, “Milletin adamı olarak haksızlığa karşı hakkı savunan, gönül ve dava adamı da Erbakan’ı anıyoruz” diye konuştu.

-“BARIŞIN SESİNİ DUYANA KADAR ÖLÜME KARŞI DİRENMESİNİ BİLMİŞTİR”-

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de, “Yaşamı boyunca çok zorba gördü, ama hep mazlumların yanında olmayı bildi. Ölümü de bizler açısından vasiyet niteliği taşımaktadır. Son 45 gün yoğun bakım ünitesine yatağında barışın sesini duyana kadar ölüme karşı direnmesini bilmiştir. Yaşar Kemal barışın sesini bu coğrafyada duyduktan sonra gözlerini hayata yumdu. Biz de gözün arkada kalmasın büyük çınar, senin kitaplarınla büyümüş yeni nesiller bu topraklara barışı da elbette getirecekler” diye konuştu. (ANKA)