İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Yeni Asır Gazetesi’nin Çankaya Semti’ndeki binasına bir grup tarafından düzenlenen yumurtalı ve boyalı saldırıyı kınadı. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bugün saat 15.30 sıralarında Yeni Asır Gazetesi’nin Çankaya Semti’ndeki merkez binasına gelen 12 kişi, içeri girdi. Giriş turnikelerinin bulunduğu yere kadar gelen grup, gazetenin yayın politikasını protesto ettiklerini söyleyerek, ellerindeki pet şişedeki kırmızı boya ile yumurtaları fırlattı. Güvenlik görevlilerinin üzerine de sıçrayan kırmızı boya, yeri ve duvarı boyadı. Atılan yumurtalar da duvarlara isabet etti. Yeni Asır Gazetesi’ni yırtıp tehditler savuran grup, gazeteden ayrıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 12 kişilik gruptakilerin kimliklerini belirleyip yakalamak için çalışma başlattı. Binada parmak izi incelemesi de yapıldı.

"SALDIRIYI BEKLİYORDUK"

Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, son yaşanan terör olayları ve provokasyonlara karşı Yeni Asır’ın ’Birlik olma günü’ ve Sabah gazetesinin de ’Teröre karşı seferberlik’ manşetlerinden, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın rahatsız olduğunu, Ankara’daki terör saldırılarını protesto için dün İzmir’de düzenlenen basın açıklaması ve protesto sırasında, bu yayınları yere atarak kendilerini hedef gösterdiğini öne sürdü. Bursalı, şunları söyledi:

"DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın hedef göstermesinin ardından aslında biz böyle bir saldırıyı bekliyorduk. Açıkçası şaşırtıcı olmadı. Artık bu son olsun, kim neyi savunuyorsa savunsun, ancak şiddete başvurmasın. Bu olaydan sonra gazeteci olan CHP’li milletvekilleri Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Atilla Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunmadı. Bazı CHP’li belediye başkanları ve Ak Parti’li yöneticiler geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Saldırganlardan 9’unun kimliklerinin belirlendiğini öğrendik. Ancak bunları açıklamak şu aşamada doğru olmaz. Biz devletimize de adaletimize de güveniyoruz."

İGC YENİ ASIR’A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Yeni Asır Gazetesi’ne yönelik yumurta ve boyalı saldırıyı kınadı. İGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Yeni Asır gazetesine bir grup kendini bilmez tarafından yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısındayız. Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin hiçbir yerinde şiddet yoktur aksine tepkimizi demokratik yollardan dile getirmek vardır. Şiddeti körükleyen, hedef gösteren bu çirkin saldırıyı kınıyor, saldırganların gerekli cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Yeni Asır ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."