Reklamsız Sözcü

Yılbaşı akşamına özel hindi dolması tarifi

Yılbaşı akşamı sofrası için hazırlayabileceğiniz hindi dolması tarifiniz haberimizde. İşte baş aşçı Giovanni Terracciano'dan hindi dolması tarifi...

14:4231 Aralık 2015
Yılbaşı akşamına özel hindi dolması tarifi
Yılbaşı akşamı sofrası için hazırlayabileceğiniz hindi dolması tarifiniz haberimizde. İşte baş aşçı Giovanni Terracciano'dan hindi dolması tarifi...

Yılbaşı akşamlarında sofranın ana yemeği olarak hindi dolması yapılır. Bu yüzden haberimizde sizler için hindi dolması tarifi hazırladık. İtalyan Başaşçı Giovanni Terracciano tarafından hazırlanan geleneksel yılbaşı hindisi; iç pilav, kestane, patates, Brüksel lahanası, havuç, kereviz püresi, “gravy” ve yaban mersini sos ile sunuluyor. Giovanni Terracciano, sizler için Yılbaşı hindisinin tarifini paylaştı. İşte hindi dolması tarifi…

HİNDİ DOLMASI TARİFİ

Malzemesi:
1 adet orta boy hindi
3 dal biberiye
3 dal kekik

Marine için:
1 adet doğranmış soğan
2 dal taze kekik
2 adet portakal
1 dal adaçayı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, biber

İçini doldurmak için:
20 adet kestane
200 gr. galeta unu
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı krema
1 adet soğan

Hindi Dolması Ya­pı­lı­şı
Hin­di ma­ri­ne mal­ze­me­le­riy­le bir gün ma­ri­ne de bek­le­ti­lir. Ga­le­ta unu, kre­ma, yu­mur­ta, in­ce di­lim­len­miş ha­vuç, pı­ra­sa, so­ğan, fı­rın­lan­mış kes­ta­ne ve ke­kik ka­rı­şı­mın­dan harç ya­pı­lır ve hin­di­ye dol­du­ru­lur. 180 de­re­ce fı­rın­da nar gi­bi kı­za­ra­na ka­dar pi­şi­ri­lir. İçi­nin piş­me­si için üze­ri ka­pa­tı­lıp tek­rar pi­şir­me­ye de­vam edi­lir. Hin­di fı­rın­la­nır­ken al­tı, so­ğan ve seb­ze ile bes­le­nir, 2 bar­dak su ile be­ra­ber. Kı­za­rın­ca eğer piş­me­miş­se üze­ri ali­min­yum fol­yo ile ka­pa­tı­lır, tek­rar fı­rın­la­nır. Et­ra­fı fı­rın­lan­mış kes­ta­ne, ke­kik, ta­ze so­ğan, bi­be­ri­ye ve ke­kik ile süs­le­nir. Ya­nın­da­ki seb­ze ha­zır­la­nır­ken iri doğ­ran­mış ka­rı­şık seb­ze­ler kı­tır ka­la­cak şe­kil­de su­da haş­la­nır. Da­ha son­ra te­re­ya­ğın­da so­te­le­nir. Ha­zır­la­nan seb­ze­ler ve iç pi­lav ile ser­vis edi­lir.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet Whatsapp