Reklamsız Sözcü

Yılbaşına Özel Fırında Hindi Tarifi

Haberimizde fırında hindi tarifini sizler için hazırladık. Yılbaşı sofranızı harika bir lezzetle süslemek istiyorsanız fırında hindi tarifi tam size göre…

14:0931 Aralık 2015
Yılbaşına Özel Fırında Hindi Tarifi
Haberimizde fırında hindi tarifini sizler için hazırladık. Yılbaşı sofranızı harika bir lezzetle süslemek istiyorsanız fırında hindi tarifi tam size göre…

Yılbaşı gecelerinin değişmez yemeği fırında hindi. Haberimizde kolaylıkla yapabileceğiniz fırında hindi tarifi ile güzel bir yılbaşı yemeği yapmanız mümkün. Yılbaşında sevdiklerinize güzel bir yılbaşı sofrası için güzel bir fırında hindi tarifi hazırladık. Fırında hindi tarifimizde yaklaşık 6kg'lık hindi için bu malzemeler ve pişirme süresini öneriyoruz.

Fırında Hindi tarifi malzemeleri

1 bütün hindi (6kg)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tavuk bulyon
2 yemek kaşığı kuru maydanoz (varsa)
1 tüm kuru soğan (ve arzuya göre patates ve havuç parçaları)
Tuz, karabiber

Fırında Hindi Tarifi ve yapılışı

Fırın 175 dereceye ayarlanır. Tüm hindi yıkanır, içi temizlenir (ama derisi üzerinde kalır) ve büyük bir fırın tenceresine veya derin bir tepsiye konur. Göğüs eti üzerindeki derisi hafif ayrılır, derinin altına iki göğsün üzerine ikişer kaşık tereyağı konur. Bu göğüs etinin yumuşak olmasını sağlar.

Hindinin içerisine tüm soğan konur, isterseniz patates ve havuç parçaları da konur.
Ayrı bir kapta ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanoz karıştırılır hindinin üzerine dökülür, tuz ve karabiber karabiber serpilir. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirilir.

Folyo ile kapatılır ve yaklaşık 3-3.5 saat fırında pişirilir, sonra folya alınır, üzeri açık olarak 45-60 dakika daha pişer, üzeri iyice kızarana kadar. Fırın termometreyle hindinin göğüs eti kontrol edilir, etin iç sıcaklığı en az 80 derece olduysa hindi pişmiştir.

Fırından çıkan hindi, dilimlenmeden önce 10 dakika bekletir. Hemen dilimlenirse içinin suyunu sızar ve et yerken kuru olur. Yanında pilav, patates, makarna veya salata ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Not: Artan hindinin etini kemiğinden ayırıp küçük küçük doğrayıp birer pişirimlik poşetlerde derin dondurucuda uzun sure saklayabilirsiniz, sonra çorba, ekmek, kiş salata gibi yiyeceklerde kullanabilirsiniz.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet Whatsapp