Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

AKP’nin İstanbul’daki belediyeleri “Kültür Turu” adı altında seçim öncesi Konya’ya bedava yolcu taşımaya başladı. İlk olarak Eyüp Belediyesi’nin başlattığı projeye, seçime ramak kala Beyoğlu Belediyesi ile Pendik Belediyesi de eklendi.

AKP’li belediyeler, seçim arefesinde“Konya’yı tanıtma” gerekçesiyle hergün yüzlerce kişiyi İstanbul’dan Konya’ya yüksek hızlı trenle götürüp getiriyor. Yolcuların kimler olacağını Belediye bizzat seçiyor.

Eyüp Belediyesi, başlangıçta 82 kişi ve bir vagon kapatmayla başlattığı projesini, seçim öncesi 2 katına yükseltti. Belediye yolcu sayısını 164’e, kapattığı vagon sayısını da 2’ye çıkardı. Eyüp Belediyesi yolcuları için 3’üncü ve 4’üncü, Pendik Belediyesi için de 6’ıncı vagon kapatıldı.

‘’VAGONU KAPATTIK’’

Hergün 200 yolcu belirleyen Beyoğlu Belediyesi için hızlı trenlerden biri neredeyse tamamen kapatıldı. Normalde “yemeksiz” olan bu vagonlardaki AKP’li belediyenin yolcuları, 1’inci sınıf yolcu muamelesi görüyor.

Eyüp Belediyesi yetkilileri Sözcü’ye, “Parayı verip vagonu kapatıyoruz. Projemiz 1 yıllık. Amaç, kültürel tur düzenlemek. Yolcularımızın masraflarını biz karşılıyoruz. 3. Vagonu onlara tahsis ettik. Bu konuda TCCD’yle çok uygun fiyata anlaştık. Çok çok ucuza yolcu götürüyoruz” açıklamasını yaptılar.

İstanbul-Konya arası normal vatandaş için tek hat için 85 lira. AKP’li yolcular için biçilen rakam ise bu rakamın yarısından bile az olduğu öğrenilirken, belediye yetkilileri rakam açıklamadılar.