Polis, uzun süre ikna etmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Çağlıyan'ın bir anlık dalgınlığından yararlanan polis elindeki bıçağı alarak etkisiz hale getirdi. Kurtarılan abla ise baygınlık geçirdi.

27 yerinden bıçaklanan hostes konuştu

27 yerinden bıçaklanan hostes konuştu

Yürekleri ağza getiren olay merkez Seyhan İlçesi'nin Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Örnek Apartmanı'nda meydana geldi. Ablası Hilal Ersoy ile birlikte kalan şizofreni hastası Uğuray Çağlıyan öfke krizine girdi. Tartıştığı ablasını apartmanda kovalayan Çağlıyan, binanın giriş katında merdiven boşluğunda yakaladı. Çağlıyan elindeki bıçağı ablasının boğazına dayayıp rehin alırken, olaya tanık olan vatandaşlar da durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekibi sevk edildi. Binaya gelen ekipler, Uğuray Çağlıyan'ı ikna etmeye çalıştı. Apartmanın girişinde sırtını duvara yaslayan Çağlıyan, kimseyi yanına yaklaştırmadı.

Bu sırada, binanın arka tarafından birinci kata tırmanan bir polis, Uğuray Çağlıyan'a fark ettirmeden merdivenden inip arkasına geçti. Elindeki bıçağı ablasının boğazından bir an olsun ayırmayan Çağlıyan, etrafını saran polislerden uzaklaşmasını istedi. Çağlıyan'ın arkasında duran sivil polis, meslektaşlarına el işareti yaparak uzaklaşmalarını söyledi. Uğuray Çağlıyan'ın bir anlık dalgınlığını fırsat bilen polis memuru, öfkeli gencin bileğini tuttu. Çağlıyan'ın elindeki bıçağı alan polisler, uzun süre rehin kalan abla Hilal Ersoy'u kurtardı.

Abla Ersoy, yaşadığı olayın ardından baygınlık geçirdi. Ablaya sağlık ekipleri müdahale ederken bazı kişilerden "Öldürün bu deliyi" diye tepki geldi. Gözaltına alınan Çağlıyan, polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.
(DHA)