Foto: Arzu Kutan


Dünyanın en önemli 14 şehrinin  fotoğraflanacağı ve adını da buradan alan “14  Şehir” projesi için fotoğrafçıların ikinci  durağı Tokyo oldu.

Foto: Canan Erenmemişoğlu


Her şehrin kendi başına bir proje olduğu, 10 yıl sürecek bu serüvende; fotoğrafçıların kadrajına yansıyan, siyah beyaz sokak fotoğraflarıyla Tokyo’yu anlatan “14 Şehir/Tokyo” sergisi, 19 Aralık 2015, Cumartesi saat 17:00’da açılıyor.

Foto: Esra Öztürk


Niko Guido'nun kurucusu olduğu ve projenin danışmanlığını üstlendiği Fotoğraf Gezginleri, 10 yıl boyunca sürecek bir maceraya ‘evet’ dedikleri projede, gidilen her şehirde çekilen fotoğraflar için ayrı bir sergi düzenleyecek, sergiyle eş zamanlı olarak basılan kitaplar ile 14 ciltlik bir seriye imza atacaklar.

Foto: Güneş Demir


14 Şehir projesinin ikinci durağı Tokyo’yu Arzu Kutan, Canan Erenmemişoğlu, Esra Öztürk, Güneş Demir, Halenur Diricanlı, Harika Akad, İlkem Özar, Nazan Sürmeli, Neslihan Yavuzer Behmuaras, Selman Behmuaras, Zeynep Banu Ergin fotoğrafladı.

Foto: Neslihan Yavuzer Behmuaras


Fotoğrafçılar, projede yer almanın mutluluğunu ve 14.Şehir Rio’dan sonra kitapevlerinin raflarında yer alacak olan 2.kitaba fotoğrafarıyla imza atmanın haklı gururu yaşadıklarını dile getirdiler.

Foto: Halenur Diricanlž


Her yıl bir şehre gidecek olan ve her şehrin kendi başına proje olduğu bu organizasyonda yer alacak  diğer şehirler ise; New York, Paris, Buenos Aires, Roma, Şangay, Cape Town, Mexico, Hong Kong, Havana, Moskova, Londra ve son durak olarak İstanbul.

Foto: Selman Behmuaras


“14 Şehir” projesinin ikinci durağı olan Tokyo’ya ait siyah beyaz fotoğrafların yer aldığı “14 Şehir/Tokyo” sergisi, 2 Ocak 2016 tarihine kadar  ziyaret edilebilir.

Foto: Zeynep Banu Ergin