Televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği gecede bir çok ünlü isim ödül aldı. Halit Ergenç'in sunuculuğunu üstlendiği törende, 32 dalda dağıtılan ödül tek tek sahiplerini bulmaya başladı. 

İŞTE 42. PANTENE ALTIN KELEBEK ÖDÜLLERİ'NİN SAHİPLERİ:

EN İYİ KADIN OYUNCU: SERENAY SARIKAYA  (MEDCEZİR)

SERENAY SARIKAYA ÖDÜLÜ BEYAZIR ÖZTÜRK'ÜN ELİNDEN ALDI



EN İYİ ERKEK OYUNCU: ÇAĞATAY ULUSOY (MEDCEZİR)

ÇAĞATAY ULUSOY'A ÖDÜLÜNÜ BEYAZIT ÖZTÜRK VERDİ

EN İYİ KADIN SUNUCU: ÖYKÜ SERTER (İŞTE BENİM STİLİM)

SERTER'E ÖDÜLÜ SABA TÜMER TAKDİM ETTİ

EN İYİ ERKEK SUNUCU : İLKER AYRIK (BEN BİLMEM EŞİM BİLİR)

OKAN BAYÜLGEN, İLKER AYRIK'A ÖDÜLÜNÜ BÖYLE VERDİ



EN İYİ DİZİ : GÜNEŞİN KIZLARI

GÜNEŞİN KIZLARI EKİBİNE ÖDÜLÜ KENAN İMİRZALIOĞLI TAKDİM ETTİ



EN YAKIŞAN ÇİFT : ELÇİN SANGU VE BARIŞ ARDUÇ (KİRALIK AŞK)

ÜNLÜ ÇİFT ÖDÜLÜNÜ AJDA PEKKAN'IN ELİNDEN ALDI



EN İYİ ÇOCUK OYUNCU: ATABERK MUTLU (POYRAZ KARAYEL)

ATABERK MUTLU'YA ÖDÜLÜ GÖKSEL ARSOY VERDİ



 

Bu yıl 42'ncisi düzenlenen, televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin Hürriyet okurlarının oylarıyla belirlendiği 'Pantene Altın Kelebek Ödülleri' törenle sahiplerini buldu. Geceye, televizyon ve müzik dünyasının yıldızları akın etti.

Hürriyet Gazetesi'nin geleneksel ödül töreni, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde yapıldı. Davetlilerin kırmızı halıda yürüyerek törenin yapıldığı salona girdiği geceye, televizyon ve müzik dünyasından çok sayıda yıldızın yanı sıra, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Hüriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞIKLIK YARIŞI...

Geceye katılan davetliler, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nin girişindeki merdivenleri inerek kırmızı halıda yürüdü. Kameralara poz veren Seranay Sarıkaya, Kenan İmirzalıoğlu, Öykü Serter, Beyazıt Öztürk, Tülin Şahin, Wilma Elles, Burcu Özberk, Özge Özpirinçci, Nilay Deniz, Hande Erçel ve Özge Ulusoy gibi tanınmış yıldızların yer aldığı gecede, davetliler giydikleri kıyafetlerle şıklık yarışına girdi.

MERDİVENLERDE EKİPÇE SELFİE

Geceye ekip olarak katılan 'Güldür Güldür' oyuncuları merdivenlerden inerken selfie (özçekim) yaptı. Kalabalık bir şekilde kırmızı halıda yürüyen ‘Güldür Güldür' ekibi oyuncularından bazılarının yaptığı espriler de çevredekileri kahkahaya boğdu.

GÖZÜNE 'BARIŞ' YAZARAK GECEYE KATILDI

Gecenin en ilgi çeken isimlerinden biri, ses sanatçısı Zeynep Casalini oldu. İki gözünü de kapatır şekilde taktığı siyah şerit üzerine 'Barış' yazan Zeynep Casalini, yanında bulunan kişinin koluna girerek kırmızı halıda yürüdü. Basın mensuplarına açıklama yapan Casalini, "Barıştan başka hiçbir yol olmadığını düşünüyorum dünyanın devam edebilmesi için... dedi.

SANATÇILARIN GECEYLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

Oyuncu Bekir Aksoy "Her sene Altın Kelebek'i büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu sene bakalım ne olup bitecek göreceğiz.

Oyuncu Wilma Elles "Bugün Altın Kelebek gecesi. Türkiye'nin Oscar'ından biri olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye'deki televizyon ve film pazarı artık dünya çapında. Burada olmaktan çok mutluyum.

Oyuncu Burçin Terzioğlu "42'ncisi düzenlenen çok prestijli bir ödül töreni. Bütün işler, bütün adaylar çok iyi. Biz zaten ödülümüzü böyle bir ekiple birlikte olduğumuz için almış sayıyoruz. Hep beraber de 'Poyraz Karayel' ekibi olarak bu geceye gelmek istedik.

Oyuncu İlker Kaleli "Türkiye'nin en prestijli ödül törenlerinden bir tanesi. Bizim ilk Altın Kelebek ödül törenimiz. Ekipçe buradayız. Çok keyifli bir geceye benziyor, bizim de ekipçe keyfimiz yerinde.

Şovmen Beyazıt Öztürk "Bu ödül törenleri insanları bir araya getirmek için güzel bahaneler. Umarız önümüzdeki dönemlerde bu ödül törenleri artar. Magazin Gazetecileri Ödülleri de o eski ihtişamına döner. Çünkü bunlar harika işlerdi. Bir de benim ödül törenlerinde beklediğim bir şey var. Umarım ileride onu da yapabiliriz. Yani bir popçu bir popçuya ödül verebilmeli. Bir kadın dizi oyuncusu aynı kulvarda iken başka bir kadın dizi oyuncusuna ödül verebilmeli. Geçtiğimiz Kelebek'te ben Okan'a ödül verdim, örneğin. Yani bunları göstermeye çalışıyoruz. Sadece alanın gelmesi çok önemli değil. Alan geliyor sadece. O zaman kendin pişir kendin ye. Herkes gelebiliyor mu Alamayan da gelebiliyor mu Alamayan alana ödül verebiliyor mu Bunlar olduğu zaman işler daha keyifli hale gelecek.

Şarkıcı İpek Açar "Benim için çok farklı anlamlar taşıyor bu gece. Ben hep Kayahan ile el ele gelmeye alışkınım böyle gecelere. İlk defa yalnız geliyorum. Çok güzel bir gece olacak inşallah.

BU YILIN İLK'LERİ...

Halit Ergenç'in sunuculuğunu yaptığı 42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri töreninde, bu yıl diğer senelerden farklı olarak Pantene Altın Kelebek Özel Jürisi tarafından belirlenecek olan 15 okur, sevdiği yıldızlara ödüllerini bizzat verebilme şansına sahip oldu. 42. Altın Kelebek Ödülleri'nin bir diğer sürprizi de ödül listesine bu sene ilk defa eklenen "Pantene Yıldızı Parlayanlar kategorisiydi.

Bu dalda Hande Erçel, Bensu Soral ve Nilay Deniz ödüle değer görüldü.