Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin yeni filmi "Güç Uyanıyor", ABD'de önceki günkü açılış gişesinde 100 milyon dolar gelir elde ederek müthiş bir rekorun sahibi oldu

Geçtiğimiz günlerde gösterime giren "Star Wars (Yıldız Savaşları) Güç Uyanıyor" filmi, 100 milyon dolarlık açılış gişesi geliriyle bir önceki rekorun sahibi "Harry Poter And The Deathly Hallowa"yı (43 milyon dolar) geride bıraktı. Daha önce filmin açılış gişesinde 57 milyon dolar gelir elde edildiğini açıklayan yapım şirketi Disney, rakamın 100 milyon dolar (yaklaşık 290 milyon lira) olduğunu duyurdu. "Star Wars Güç Uyanıyor"un dünya çapındaki gişe gelirisi ise 4 günde 517 milyon dolar hasılat elde etti.


ASIL ALIŞVERİŞTE KAZANACAK


Star Wars'un gişe hasılatı konuşulurken filmin asıl getirisinin gişeden değil, "Star Wars" lisanslı ürünlerin satışından elde etmesi bekleniyor. Önümüzdeki 12 ayda "Star Wars" lisanslı ürünler için 3 milyar ila 5 milyar dolar harcanacağı tahmin ediliyor. Star Wars'un lisanslı ürünleri, 3 milyar dolar gelir getiren "Cars 2" ve 1 milyar dolar kazandıran "Frozen"ı geride bırakması bekleniyor. Disney'in ABD dışında Japonya, Çin, Brezilya ve başka ülkelerdeki oyuncak üreticileriyle anlaşarak her ülkedeki çocukların beğenisine hitap edecek özel oyuncaklar üreteceği de belirtiliyor.