Sonbahar, yaprakların dökülme mevsimi… Biz de doğanın yapraklarını dökmesi gibi bu mevsimde biraz daha fazla saç döküyoruz. Ancak bu dökülmeyi büyük oranda engelleyebilirsiniz. Uzmanlar, bu dönemde özellikle at kuyruğu bitkisinin gerek oral yolla gerekse uygulanacak kürlerle soruna çare olabileceğini dile getiriyorlar.

 

Türkiye’de ürettiği kişiye özgü şampuanlarla başarılı sonuçlar alan LTS Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Trikolog (saç ve saç derisi uzmanı) Talat Sam, mevsimsel saç dökülmelerinin sadece kadınlarda değil, erkeklerde de görülebildiğine dikkati çekti.

 

talat-samSam, özellikle Sonbahar aylarında saçların dökülmesinin oldukça normal olduğunu ancak, bu dönemde saç dökülmesinin iyi takip edilerek, alınacak önlemlerle yıl boyu saç kalitesinin de artabileceğini belirtti.

 

Evde nasıl uygulanır?


Dökülmenin, günlük 100-150 teli aşması durumunda süratle harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizen Sam, şöyle devam etti:

“Yaz boyunca sıcak hava, yüksek nem, tuzlu ve klorlu su gibi çevresel etkilere maruz kalarak iyice güçsüzleşen saçlar, Sonbahar’da mevsim geçişinin etkisiyle en fazla kaybı yaşıyor. Bunda Sonbahar’da özellikle saçları besleyen meyve çeşitliliğinin azalması, yaz döneminin ardından yoğun iş temposu ve tatil dönüşü stresi de etkili oluyor. Bu dönemde saçlara uygulanacak kürler kadar beslenme de özel önem taşıyor. GeoMASS AR-GE Laboratuvarımızda yaptığımız araştırmalar, saçlar için bir mucize olan at kuyruğu bitkisinin gerek çay şeklinde oral yolla alınması, gerekse maske ile saçlara uygulanmasının saç dökülmesini yüzde 50-60 oranında azalttığını gösterdi. Yaklaşık 2 yıldan beri oksijen oranı artırılmış su ile tüketiciye sunduğumuz Revox At Kuyruğu Şampuanı’nı da bu aylarda düzenli kullananların saçlarında dökülmelerin azalması bu araştırmamızı doğrular nitelikte. Sonbahar’da saçlarının başında kalmasını isteyenler, bu mucizevi bitki ile hazırlayacakları çaylar ve kürlerle çok iyi sonuçlar alabilirler.”