Şarkıcı Çelik, yeni albümü için çıplak poz verdi. Çelik, çıplak biçimde çello çaldığı bu fotoğrafın konseptini kendisinin yaptığını belirtti. Müzik sektöründeki düzeni ‘fast food’ sistem diyerek eleştiren şarkıcı Çelik, “Sanatçıların halini, kalbini anlatmak için bu fast food sistem çok yetersiz. O büyük aletin arkasına kendini ürkek bir şekilde saklayan gönülde neler var anlaşılmalı...” diyerek düşüncelerinin dikkate alınmasını istiyor. Sanatçının hayal gücünün, tüm tarih boyunca yaptığı devinime dikkat çeken Çelik, bu pozun bir afiş olduğunu ve bu afişin fikirlerini işaret ettiğini dile getirdi.

ÇELİK KİMDİR?


Sanat dünyasında Çelik olarak tanınan şarkıcı Çelik Erişçi 12 Mayıs 1966'da İstanbul'da doğmuştur. Çelik Erişçi, İlköğrenimini Pendik Süreyya Paşa İlkokulu'nda, ortaokulu ve liseyi Pendik Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Maliye Bölümü'nü kazanmasına rağmen devam etmedi. Babasından gizli konservatuvar sınavlarına girdi ve kazandı. 1985'te İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'ne kayıt yaptırdı ve kontrabas enstrümanını seçti. Çelik Erişçi, konservatuvarla birlikte başlayan müzik yaşamında hızla yükseldi. Babasının ani ölümüyle sarsıldı ve bir süre ailesinin geçimini sağlamak için değişik yerlerde (Caddebostan Minder Bar / Zeki-Çetin Müesseseleri'nde) gitar çalmaya, şarkı söylemeye başladı. İzel Çeliköz ile birlikte Elma Kabare'de Müjdat Gezen, Cenk Koray, Cem Özer, Ayşen Gruda gibi ünlü isimlerle çalıştı. 1990 İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'nü bitirdi.

Çelik Erişçi, 1988'da okul arkadaşları İzel Çeliköz ve Ercan Saatçi ile birlikte grup kurmaya karar verdiler ve 1991'de "Özledim" isimli ilk albümlerini çıkardılar. Grup, İstanbul Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda sözü ve bestesi Çelik'e ait olan "Dön Artık" isimli parçayla 3. oldu. 1992 Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek Ödülleri "En İyi Grup" Ödülü'nü aldılar. Çelik daha sonra gruptan ayrıldı ve yoluna tek başına devam etmeye karar verdi. Çelik Erişçi solo albümleri ile de başarılı oldu ve pek çok hit şarkıya imza atıp ödüller aldı.