Hapishanede olan Deniz Seki, kendisine destek olan hayranlarına ve dostlarına hitaben duygusal bir mesaj paylaştı. Ünlü sanatçı, hayranlarına "Mektuplarınız geliyor çok mutlu oluyorum. Herkese tek tek cevap veremesem de her kelimenizin, her cümlenizin kalbimdeki yerini ve değerini hissettiğimi ve çok kıymetli olduğunuzu bilmenizi istiyorum. Şarkılarımı özgürce söyleyebildiğim günlerde buluşmak ümidiyle, sizi çok seviyorum" diye seslendi.

Deniz Seki, kendisine moral olsun diye son albümünde yer alan "Hayat İki Bilet" adlı şarkısına klip çeken, aralarında Gülben Ergen, Demet Akalın, Işın Karaca, Oktay Kaynarca'nın olduğu sanatçı dostlarına ise teşekkür etti: "Ne güzel dostlar biriktirmişim bu hayatta, hepsine müteşekkirim. Klibi her izlediğimde ağlıyorum."

DENİZ SEKİ KİMDİR?


1 Temmuz 1970 İstanbul doğumlu olan Deniz Seki öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu.

1993 yılında Melih Kibar ile tanışan Deniz Seki; Kenan Doğulu, İzel, Yaşar, Emel Müftüoğlu, Ege, Ferda Anıl Yarkın ve Zuhal Olcay gibi sanatçılara vokalistlik yapmıştır. 1995 yılında, Pop-Show 95 Şarkı yarışmasına katılan Seki kendi yazdığı şarkı ile birinci olmuştur. Daha sonra pek çok albüm çıkartan sanatçı, Jandarmanın düzenlediği bir uyuşturucu operasyonunda19 ünlüyle beraber gözaltına alınd. Deniz Seki, ilk davada serbest bırakılmış ve hakkında tutuksuz yargılanma kararı çıkarılmıştır ancak bir süre sonra mahkeme tarafınca Seki hakkındaki karar bozulmuş ve Seki hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

Mahkeme Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirmiştir. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Seki aleyhine mahkemece 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapsi istenmiştir. Ayrıca davayı yöneten Savcı, Seki'nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tedavi edilmesine ve denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmesini istemiştir.

Deniz Seki, cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilmiştir. Cezaevinden elinde Kur'an ile çıkan Seki, "Değiştim, yepyeni pırıl pırıl, gerçekten arınmış bir Deniz Seki göreceksiniz" demiştir.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve dava dosyasını İnfaz Savcılığı’na gönderilen şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Deniz Seki 15 Kasım 2014'te Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Deniz Seki 16 Kasım 2014'te yeniden cezaevine gönderildi.