Tüm teknoloji devleri gibi Google’ın da her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği lansman günlerinde bu yıl bizleri ve tüm teknoloji meraklılarını Google’ın yeni teknolojileri ve elbette son model oyuncaklarını göreceğiz.

İşte tr.fobito.com’un haber kaynaklarının hazırladığı liste ile Google IO 2015 etkinliğinde göreceğimiz 5 yeni teknoloji ve Google’ın muhtemel yeni ürünleri...

1 - Android güncellemeleri ve yeni versiyon
Hemen her yıl yenilenen ve yepyeni özellikler kazanan Google’ın mobil işletim sistemi Android’in son versiyonu Android M kod adı ile anılmaya başladı bile.

Bu yılki Google IO etkinliğinde tanıtılması ve bazı özelliklerinin açığa çıkarılması beklenen Android M’in Material Design’ı biraz daha geliştirecek ve çok daha kişiselleştirmeye müsait hale getirecek olduğu söyleniyor.

Android kanadındaki bir diğer gelişme ise geçtiğimiz yıllarda anlaştığı çeşitli otomotiv firmalarının da katkısı ile Android Auto isimli sürüş uygulaması ya da başka bir değişle Android işletim sisteminin araç içi özelliklere odaklanılarak düzenlenmiş bir versiyonu.

2 - Giyilebilir teknoloji ürünleri
Google’ın Google Fit adlı sağlık uygulaması ile başladığını söyleyebileceğimiz ve akıllı saatleriniz ile kullanabildiğiniz uygulamaları içeren girişinden sonra gelen Android Wear, firmanın giyilebilir teknolojiler konusundaki ilerleyişini ispatlamıştı.

Bu yıl beklenen ise Google’ın Project Tango, Project Ara gibi geleceğin teknolojisi diyebileceğimiz oyuncaklarından sorumlu olan ekibinin dediğine göre çok daha fazlası.
Advanced Technology and Projects (ATAP) adlı bu ekibin dediğine göre giyilebilir teknolojiler konusundaki öncelikli amaçları saat kadranı kadar ufak bir ekran ile kullanım deneyimini kısıtlamayan çok daha etkileşimli bir proje.

3 - Sanal gerçeklik
Oculus Rift ve Microsoft’un HoloLens adlı gözlüğü ile özellikle geçtiğimiz yılın en çok takip ve merak edilen konularından biri olan sanal gerçeklik alanında Google, garip diyebileceğimiz Cardboard ile giriş yapmıştı.

Bu yılki etkinlikte de ya Google’ın yeni bir sanal gerçeklik cihazını ya da Google Glass’ın uzun süredir sözü edilen yeni modelini görebiliriz.

4 - Uydu görüntüleme
Geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı Skybox adlı firma ile gerçek zamanlı uydu görüntüleme sistemi üzerinde de çalışmaya başlayan Google, Earth in Real Time (gerçek zamanlı Dünya) adlı proje ile Yer Küre’nin herhangi bir noktasını uydudan aldığı görüntüler ile gerçek zamanlı olarak paylaşabileceği bir ağ üzerinde çalışıyor.

Google’ın kendi kendini kullanan otomobil teknolojisine veri sağlamasının yanı sıra doğal afet olaylarında da gerçek zamanlı doğru haber aktarımı konusunda da kullanılabileceği düşünülen bu teknoloji de bu yılın IO etkinliğinde tanışacağımız teknolojiler arasında

5 - Akıllı evler
2013 yılından beri Nest ile birlikte akıllı ev teknolojileri üzerinde çalışan Google, ev otomasyonu ve diğer akıllı cihazlarla entegre şekilde çalışarak yönetilebilen ev teknolojileri konusundaki gelişmeleri de bu yıl IO 2015 etkinliğinde paylaşacak.