Son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla ilgili yorum yaptığından dolayı Beren Saat iddialara göre, ‘Kösem Sultan’ ın yapımcısı Timur Savcı tarafından diziye zarar vermemesi için uyarılmış. Savcı, Saat'i uyarmış ve yorum yapmamasını istemiş.

Türkiye’de yaşanan birçok olaya sosyal medyadan tepkisini gösteren Beren Saat’in, son dönemde yaşanan terör olayları ve şehit haberleriyle ilgili paylaşım yapmaması takipçilerini kızdırmıştı. Hatta Instagram sayfasına 16 binin üzerinde yorum yazılmış ve Saat’in ‘Muhteşem Yüzyıl-Kösem’ dizisinde oynamasını isteyen bazı vatandaşların yapım şirketi Tims Productions’ı arayarak, Saat’in dizide oynamaması konusunda baskı yaptıkları konuşuluyordu.

[caption id="attachment_954962" align="alignnone" width="670"] Foto: Bülten[/caption]


OYUNCULARINI UYARMIŞ


Kulislerde konuşulanlara göre ‘Kösem Sultan’ı canlandıracak Beren Saat’in yorum yapmamasını dizinin yapımcısı Timur Savcı istemiş. Saat’in yorumlarının çok konuşulması ve takipçilerin kendi aralarında küfürleşmeye kadar varan tartışmalar, Savcı’yı tedirgin etmiş. Oyuncusunun polemikler arasında kalmasını istemeyen yapımcı, dizinin bu tip konularla anılmasını istememiş. Yine iddialara göre Savcı, Hülya Avşar’ı da bu konuda uyarmış.


TAM KADRO CANNES’DA


Henüz Türk televizyonlarında yayınlanmayan ‘Muhteşem Yüzyıl – Kösem’ dizisi  Dünyanın en büyük televizyon fuarı Mipcom kapsamında Cannes’da dünyaya tanıtıldı. Davette Beren Saat, Ekin Koç, Anastasia Tsilimpiou ve Hülya Avşar da hazır bulundu.