Eylül ayında Star TV'de başlayacak, tarihi dizi “Kösem Sultan” için başrol oyuncusu belli oldu. Bir süredir dizide Kösem Sulta'nı kimin oynyacağına dair spekülasyonlar yapılıyordu. Rol için Bensu Soral, Sibel Kekilli, Tuba Büyüküstün ve Beren Saat'in adı geçiyordu.

Hülya Avşar’ın Safiye Sultan olarak kamera karşısına geçeceği “Kösem Sultan”ın başrol oyuncusu da sonunda netlik kazandı. Beren Saat, rolün sahibi oldu. Yapımcı Timur Savcı ile anlaşmaya varan Beren Saat, “İntikam”ın dizisinin finalinden sonra dinlenmek için setlerden uzaklaşmıştı. Şimdi “Kösem Sultan”la yeniden kamera karşısına geçecek.

KÖSEM SULTAN DİZİSİNDEN DETAYLAR


Dindarlığı, şairliği, adını verdiği eşsiz güzellikteki Sultanahmet Camii ile tarihe adını yazdıran I. Ahmed 28 yaşında vefat edince Kösem Sultan'ın hayatı büyük bir değişme uğrar. Kösem Sultan‘ın 4 oğlu ve 2 kızı vardır.

Kösem Sultan, 11 yaşında tahta çıkan oğlu IV. Murad’ın adına devleti yönetmeye başlayınca Valide Sultan olur. Yetişkin olduğunda IV. Murad’ın bu durumdan rahatsız olduğu bilinse de o da babası gibi 28 yaşında vefat eder. Ardından tahta Kösem Sultan'ın diğer oğlu İbrahim çıkar.

Dengesiz davranışları nedeniyle I. İbrahim’in adının önüne deli sıfatı eklenir. Hanedanın tek erkek varisi olmasına rağmen şehzade vermesi konusunda bir çabası olmaması üzerine Kösem Sultan devreye girer.

Her yerden getirttiği hocaları ama özellikle Cinci Hoca’yı, adına han yaptıracak ve ölümünden sonra askere dağıtılan paraları ‘Cinci hoca akçesi’ adını alacak kadar ihya eder. Emekler boşa çıkmaz ve IV. Mehmed doğar.

Çıkan isyanda öldürülen babasının yerine tahta geçtiğinde IV. Mehmed sadece 6 yaşındadır ancak tahtın yönetimine artık sadece Kösem Sultan değil, padişahın annesi Turhan Sultan da dahil olmuştur. Büyük Valide Sultan olan Mahpeyker Kösem ile Valide Sultan olan Turhan Sultan arasındaki rekabet, Kösem Sultan‘ın dairesinde öldürülmesi ile son bulur.

Kösem Sultan dizisinin ilk fragmanı yayınlandı