Merit Lefkoşa ve Merit Royal otellerinin mutfaklarında çalışan şefler, dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve derneklerinin de katılımıyla gerçekleştirilen, 13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nden ödüllerle döndüler. Katıldıkları bireysel yarışmalarda 2 gümüş, 2 bronz, 2 Merit ödülü kazanan şefler onuruna, önceki gün bir tören düzenlendi.



Merit Lefkoşa Hotel’de  düzenlenen ve Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın  açılış konuşması ile başlayan törene katılım bir hayli geniş oldu. Törende; Merit Lefkoşa Hoteli’nden Selcan Biryılmaz, Mustafa Dermay, Gökhan Özdemir ve Merit Royal Hotel’den İbrahim Köylü ile Hasan Soyluya’ya Merit  Onur Madalyası takdim edildi. Madalyalar, Reha Arar, Merit Hotelleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süha Türköz, Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses,  Ayşe Dönmezer ve Merit Royal Hotel Genel Müdürü Gerhard Stutz tarafından alkışlar arasında takıldı.



TESİSLERİMİZ GENÇLERE KALACAK

Törende bir konuşma yapan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “Çok önemli bir yarışmasında ödül alan genç kardeşlerimize ödüllerini takdim etmek için buradayız. Bizleri gururlandırdılar. Kendilerini kutluyorum” dedi. Konuşmasında özellikle gençlerin önünün açılması gerektiğini belirten Reha Arar, “Eğer gençlerimizin özellikle Kuzey Kıbrıslı evlatlarımızın önünü açmazsak bu işsizlik problemine ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara derman olamayız.



Adamıza ödüller kazanarak dönen ve bizleri gururlandıran gençlerimizin birçoğu Kuzey Kıbrıslı ve öğrencilik dönemlerinden beri aramızda olan gençlerimizdir. Gelecekte bu tesisleri gençlerimize emanet ederek ayrılacağız. Dolayısı ile Kuzey Kıbrıslı gençlerimizin önünün açılması, yeni turistik tesislerin yapılması ve bu tesislerde istihdamın cazip hale getirilmesi ile mümkündür” dedi. Tören sırasında, Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses’in “Genel Müdürlük’deki 6. Hizmet Yılı” da kesilen pasta ile kutlandı.