Selin Atasoy ve Okan Bayülgen ile ilgili dedikodular gerçek mi çıktı? Hürriyet'in haberine Selin atasoy ve Okan Bayülgen pazar günü beraber görüntülendi. Okan Bayülgen adının aşk dedikodularına karıştığı Selin Atasoy ve onun oğluyla Beyoğlu'nda gezintideydi. Çift bir müzik mağazasına girip Selin Atasoy'un oğlu için gitar baktılar ve ardından da plakçıları gezdiler. Peki Selin Atasoy kimdir işte detaylar...

SELİN ATASOY KİMDİR?


1972 doğumlu Selin Atasoy, Özel İstanbul Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitimine A.B.D ve Fransa’da ekonomi, uluslararası iş idaresi ve sinema dallarında devam etmiştir. 1996 yılında CNN’in Atlanta merkezindeki uluslararası haber bölümünde editör olarak çalışan Selin Atasoy aynı sene Paris’te uluslararası ilişkiler ve diplomasi doktorasına başlamıştır.

1997 yılında, bugün Publicis grubuna ait FCA!BMZ reklamcılık ağının Paris’teki merkezinde reklamcılık hayatına metin yazarı olarak adım atmış, daha sonra doktorasını dondurarak İstanbul’daki BirikimFCA! Reklamcılık ekibine katılmıştır.

İleriki yıllarda BirikimFCA!’de uluslararası koordinatör ve stratejik planlama direktörlüğü görevlerini de üstlenmiştir, 2000 yılında ise yönetim kurulu üyeleri arasına katılmıştır. Burada birçok ulusal ve uluslararası reklamverenin Türkiye ve yurtdışındaki çalışmalarında yer almış, Dubai, Moskova, Hong Kong, Frankfurt, Şikago, Paris gibi dört bir kıtadaki iletişim projeleri için ekipler kurmuş ve yönetmiştir.

Selin Atasoy, fotoğraf sanatçısı Tamer Hartevioğlu ile birlikte geliştirdikleri panoramik fotoğraf projelerinde kuratörlük ve sanat yönetmenliği görevlerini üstlenmiştir. "Panoramik Bir Rüya" isimli serinin ilk iki sergisi Paris ve Venedik şehirlerini işlemektedir. Fotoğraflar 2006 yılından beri İstanbul, İzmir, Ankara ve Gaziantep'de sergilenmiştir. İkilinin İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve İstanbul Filarmoni Derneği ile birlikte, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti organizasyonu çerçevesinde hazırladıkları İstanbul Sahnesinde Müzik fotoğraf sergisi ilk defa Aralık 2010'da İstanbul Fotoğraf Merkezi'nin içindeki Leica Gallery'de sanatseverlerle buluşmuştur.

Bugün, profesyonel kariyerine 2008 yılında kurduğu Kita Tanıtım, Tasarım ve Danışmanlık ve 2012 yılında kurulan GO içerik Ajansı'nda devam etmektedir. Kita'daki ekibi ile birlikte Türkiye'nin ilk resmi marka kent projesi olan İzmir'in dünya stratejisini hazırlamıştır. Selin Atasoy, uluslararası deneyime sahip biyokimyacılar, moleküler genetikçiler, tasarımcılar ve fotoğrafçılardan oluşan bir ekibin iki yıl süren çalışmalarının sonuncunda doğmuş olan DNArtist Projesi'nin de yaratıcısıdır. Proje kapsamında kişinin kendi DNA'sından eşi olmayan portreler yaratılmaktadır

Adli bilimlere yakın ilgisi ile de tanıtan Selin Atasoy, Temmuz 2010'da Kanal D'de başlamış ve 100 bölüm sürmüş olan olan "Kanıt" dizisinin de özgün hikâyelerini yazmıştır.