Sosyal paylaşım sitesi Vine’da ‘Büyücülük ve Sihirbazlık Okulu’nda Bir Türk’ konulu 7 tane videosuyla 20 milyonun üzerinde kişi tarafından izlenen 600 bin takipçili Vine fenomeni Barbaros Dikmen’in başrolde yer aldığı ‘Sihirbazlık Okulunda Bir Türk’ filmi Kanyon’da yapılan gala gösteriminin ardın görücüye çıktı.

Senaryosunu Erdi Dikmen ve Sercan Ateş’in birlikte yazdığı, yapımcılığını Engin Yıldırım / İron Film’in  üstlendiği  film ‘Bir Türk büyücü okuluna kabul edilirse neler olur?’ fikriyle yola çıkıyor. Filmde Mehmet (Barbaros Dikmen) karakterinin, mazbut bir aile hayatı yaşarken, büyücülük okuluna kabul edilmesiyle başına gelen eğlence dolu maceralar fantastik bir dille anlatılıyor.



BURAK KUT KOSTÜMÜYLE DİKKAT ÇEKTİ

‘Sihirbazlık Okulunda Bir Türk’te Barbaros Dikmen’in yanı sıra, Ayçe Abana, Selen Seyven, Abdullah Enes Atiş, Levent Aykul, , Ebru Karanfilci ve  Sadi Celil Cengiz’le birlikte sürpriz oyuncular yer alıyor. Sihirbazlık Okulunda Bir Türk filminde ayrıca Vine fenomenleri Halil Söyletmez, Uğurcan Akgül, Aykut Elmas ve Halil İbrahim Göker de konuk oyuncu olarak sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Gala gösterimine gelen ve filmde konuk oyuncu olarak da yer alan Burak Kut siyah renklerdeki kuş desenli takımı ile gözleri üzerine çekti. Cümlesine moda programlarının fenomeni olan “ kuş öldü beybi “ cümlesi ile başlayan şarkıcı uzun yıllar birçok kıyafet giydik bu günde bunun kombin yaptım diyerek modacılara taş çıkardı. ‘ Ankara’nın Dikmeni ‘ dizisi ile oyunculuk kariyerine başlayan Kut gelen tepkilerden sonra kendi sinema filmini çekeceğini söyledi.



Uzun yıllardır müzik piyasasında olduğunu ve birçok oyuncu dostunun da olduğunu dile getiren şarkıcı kendi sinema filminde hepsine teklif götüreceğini de ekledi. Son olarak da Haziran ayında sinle albüm çıkaracağını da sözlerine ekleyen şarkıcı ilk olarak ailesine dinlettiğini ve onay çıktığını söyledi.

Filmin konusu:

İstanbul'un orta halli semtlerinden birinde yaşayan, lise öğrenimini zorlukla tamamlamış, ailenin tek çocuğu olan Mehmet, zeki olmasına rağmen haylazlığı yüzünden hayatı boyunca başarılı olamamış bir gençtir. Üniversite sınavında da başarı sağlayamayacağını anlayınca ailesinin tepkisinden çekindiği için şimdiden uyduracağı yalanları düşünmeye başlamıştır. Sınav sonuçlarının a çıklanmasına kısa bir süre kala bir gece Spellcraft Sihirbazlık ve Büyücülük Okulu’ndan gelen mektupla hayatı değişir. Anne ve babasının büyücülük okuluna göstereceği tepkiden çekindiği için onlara yurt dışında okul kazandığına dair yalan söyler ve büyülü bir maceraya atılır.



Bir yandan zihin okumayı, iksir yapmayı süpürgeyle uçmayı öğrenmeye çalışan Mehmet, diğer yandan ilk görüşte aşık olduğu kızı etkilemek için elinden geleni yapmaktadır. Hiç tanımadığı bu sihirli dünyaya ayak uydurmaya çalışan Mehmet’i birbirinden komik maceralar beklemektedir.