Türkiye'de Yenilmezler olarak gösterime giren Avengers filminin devamı Avenger: Age of Ultron yani Yenilmezler: Ultron Çağı 1 Mayıs'ta gösterime girdi ve gişede büyük başarı yakaladı. Joss Whedon'ın yönettiği, başrolünde Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Aaron Johnson, Elizabeth Olsen gibi yıldız isimlerin yer aldığı Yenilmezler: Ultron Çağı, ilk üç günde ABD genelinde toplam 187.7 milyon dolar hasılat yaptı. Şimdiye kadarki en yüksek gişeyi hedefleyen yapım, günde 207.4 milyon dolar kazanan 2012 tarihli Yenilmezler filminin ardında kaldı.

Disney'den Dave Hollins, TheWrap'e yaptığı açıklamada, Yenilmezler: Ultron Çağı filminin Cumartesi günü gişenin yüzde 31'ini ele geçirdiğini, Yenilmezler için bu oranın yüzde 37 ve Iron Man 3'te ise yüzde 41 olduğunu ifade etti. Böylece Yenilmezler: Age of Ultron filmi, 210 milyon dolarlık barajı geçemeyerek, stüdyo tarihinin en iyi açılış yapan 2. filmi oldu.

Yenilmezler: Ultron Çağı filminin konusu: Tony Stark faal olmayan bir barış koruma sistemini hayata geçirmeye çalıştığında işler sarpa sarar ve Dünya'nın En Kudretli Kahramanları olan Demir Adam, Kaptan Amerika, Thor, İnanılmaz Hulk, Karadul ve Hawkeye gezegenin kaderi tehlikedeyken nihai bir sınava tabi tutulurlar. Korkunç planlarını harekete geçirmeden önce cani Ultron'u durdurmak İntikamcılar'a kalır. Yapılan zorlu ittifaklar ve beklenmedik bir aksiyon, küresel bir maceranın zeminini hazırlar.



ALMANYA'DA AVENGERS FİLMİ GÖSTERİLMEYECEK!

Yenilmez yani orjinal adıyla Avengers film serisinin yeni filmi "Avengers: Age of Ultron" Almanya'da çok sayıda sinema tarafından gösterilmeyecek. Almanya'da 193 kentteki 686 sinema sinema salonu Yenilmezler filminin yapımcısı Disney'in bilet satışlarında sinemanın payını düşürmesi üzerine bu karar aldı.

Mynet'in haberine göre Almanya'da sinema hakları savunucusu grup IG Nord'un sözcüsü Karl-Heinz Meier konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Özellikle Doğu Almanya'da fiyatların yükselmesi sinemaların kapanmasına neden olacak ciddi bir problem yaratıyor. Rendsburg'tan Yukarı Bavyera'ya Rhineland'dan Thüringen'e, tüm ülkeyi etkileyecek bir durum söz konusu; herkes birleşip filmi göstermeme kararı alıyor."

"Yüksek film kira bedellerine alışık olan ve film dağıtıcılarıyla anlaşmaları olan büyük sinema zincirlerinin filmi göstermeye devam edebileceğini de ekleyen Meier, "Yeni 'Star Wars' filmi yolda. Filmin dağıtımı Disney'de, işler gittikçe ilginçleşiyor. Disney, Almanya'nın tüm sinema endüstrisini üzerine alıyor."

Disney ise iş ilişkilerindeki gizli detayları kamuyla paylaşmalarının şirket politikalarına aykırı olduğunu belirtti. Serinin son filmi 'Avengers: Age of Ultron' henüz ABD, Çin ve Japonya'da gösterilmediği halde dünya genelinde 201 milyon dolar hasılat yaptı. Film sadece Almanya'da 9.3 milyon dolarla açılış yaptı.