İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Olağan Genel Kurulu seçiminde Misket Dikmen, Ali Ekber Yıldırım, Mustafa Oğuz, Deniz Kezer ve Yener Özkesen başkan olabilmek için yarıştı. Seçimde 210 oy alan Misket Dikmen 69 yıllık geçmişe sahip olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ilk kadın başkanı oldu. Seçimde Misket Dikmen'in listesi 210, Ali Ekber Yıldırım'ın listesi 166, Mustafa Oğuz'un listesi 126, Deniz Kezer'in listesi 43 ve Yener Ozkesen'in listesi de 7 oy aldı. 2 oy boş çıkarken, 3 oy da geçersiz sayıldı.

CHP Ön seçim sonuçları 2015: İstanbul, Ankara ve diğer iller!

CHP Ön seçim sonuçları 2015: İstanbul, Ankara ve diğer iller!

Genel Kurul'da konuşan iki dönem boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Başkanlığı'nı yürüten Atila Sertel, "6 yıl boyunca ailemden daha fazla zamanı mesleğimiz için, tutuklu gazeteciler için, basın ve ifade özgürlüğü için harcadım. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. 5-6 yıl hücrelerde tutulan, ceza çektirilen arkadaşlarımız için mücadele ettik.

Ünlü gazeteci sahte içki kurbanı

Ünlü gazeteci sahte içki kurbanı

Biz bunları yaparken bazıları tarafından siyaset yapmakla, Ergenekon avukatlığı yapmakla suçlandık. Ama o dönemde çıkıp, yürümek lazımdı. Her iki dönemde de sağır bir kurbağa gibi kulaklarımızı tıkayarak yürüdük. Türkiye'de basının üzerinde inanılmaz bir kıyım, inanılmaz bir terör, inanılmaz bir baskılama var. Kim ki eleştiriyor?

İzmir'de sıkıyönetim isyanı!

İzmir'de sıkıyönetim isyanı!

İşsiz bırakılıyor, cezaevine atılıyor, tehdit ediliyor. Türkiye basın özgürlüğü açısından en kötü dönemi yaşıyor. Buradan çıkacak yönetim kurulu buna hazırlıklı olmalı. Çelik gibi bir duruşu olması lazım. Gelip evinize bile girseler onlara karşı yürekli olunması lazım. Böyle bir yönetim gelmeli" dedi.

Hasan Tahsin anıldı

Hasan Tahsin anıldı