TBMM'nin güvenliğini ve saygınlığını ihlal edici davranışta bulunan basın ve yayın mensuplarının parlamento muhabiri kartlarının iptal edilebileceğine ilişkin "TBMM'de Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmelik"te yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

"TBMM'de Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"te, 12 Mart 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin 14. maddesinin 3. fıkrasında değişiklik yapıldı.

Yapılan değişikliğe ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "TBMM'nin güvenliğini ve saygınlığını ihlal edici eylem ve davranışta bulunan basın ve yayın mensubunun parlamento muhabiri kartı ilgili İdare Amirince iptal edilir. İptal gerekçesi ilgiliye ve kuruluşuna bildirilir" ifadesi yer aldı.

Yürürlüğe giren değişiklik uyarınca kartı iptal edilen parlamento muhabiri, iptal süresince TBMM yerleşkesinde basın ve yayın faaliyeti yürütemeyecek.

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Uygulama ile TBMM İdari Amirliği istediği gazetecinin davranışlarını bu kapsama sokarak basın kartlarını iptal edebilecek. Kulislerde kararın "yandaş olmayan" tüm gazetecilere uygulanabileceği konuşuluyor.

Aynı hain komplo!

Aynı hain komplo!


 

Erdoğan'dan tahliye tepkisi

Erdoğan'dan tahliye tepkisi