Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen kozmetik ve tıbbi cihaz denetimlerinde yüzlerce ürünün güvensiz olduğu tespit edildi. Denetim dahilindeki 877 üründen 211'i için uygunsuz 30'için güvensiz raporu hazırlanarak 846 bin 935 lira idari yaptırım cezası uygulandı.

GÜVENSİZ OLDUĞU TESPİT EDİLEN BAZI ÜRÜNLER

Rephair Şampuan: Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Saç Losyonu: Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Saç Serumu: Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Ela Talk Pudrası Pişik ve Banyo Pudrası 75g.: Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Doğal Kil Maskesi: Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Peeling Maske: Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Rose Water (Gül Suyu): Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Jaleriz Organic Bebek Şampuanı: Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme
tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Wee Baby Bebek Pudrası (İmal ve Son Kullanma Tarihi: 25.08.2014/Üretim tarihinden itibaren 5 yıldır.): Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Naturel Kil Maskesi: Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Global Keratin Hair Taming System With Juvexin Chocolate Light Wave 1000 ml: Analiz sonucunda Kozmetik Mevzuatına aykırılık tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.