Fatih Hospitadent Başhekimi Dr. Ayça Tenli Kurt, diş ve diş eti hastalıklarından korunmak için yapılması gerekenlerin başında doğru fırçalama tekniklerini bilmek, diş ipi ve arayüz fırçası kullanmak olduğunu söyledi.
Diş eti hastalıklarının ülkemizde her 10 kişiden 9’unda olduğunu belirten Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Ayça Tenli Kurt, “Diş eti kanamaları genelde ciddiye alınmayan bir hastalıktır. Ancak önlem alınmadığı takdirde diş kayıplarına ve hatta çene kemiğinde erimelere kadar gidebilir. Dişlerinizi kaybetmek istemiyorsanız diş eti kanamanızı ciddiye alın” dedi.

Diş eti kanamalarının önlemi ile ilgili "diş etinde meydana gelen kanamalar diş eti rahatsızlığının habercisi olabilir. Bakteri plağı ve diş taşı (tartar) birikimleri sonucunda, diş etlerinde ve dişleri çene içerisinde tutan kemikte iltihapsal bir alan oluşmakta ve diş eti kanaması ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuşan Kurt yapılması gerekenle ilgili "Öncelikle kanama gelişen bölgeler için daha dikkatli fırçalama ve diş ipi kullanılması ile beraber ağız hijyeni en iyi seviyeye getirilmelidir ki vücudun kendini yenileme kapasitesi kendini gösterebilsin. Kanama oluşan bölgeler tüm ağız hijyeni uygulamalarına rağmen iyileşme göstermiyorsa en kısa zamanda diş hekimine başvurulmalıdır." şeklinde konuştu.