Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uyuz vakası ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanedeki sağlık personelinden çevreye uyuz bulaştığını, alınan önlemler sayesinde uyuzun hastalara geçmediğini bildirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in, Göztepe Hastanesinde  “uyuz salgını” olup olmadığı yönündeki soru önergesini yanıtlayan  Müezzinoğlu, olayı doğrulayarak şu bilgileri verdi:

“Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nin yaptığı inceleme neticesinde bahse konu hastalığın aynı evde yaşayan 3 sağlık personelinden kaynaklandığı değerlendirilmiş olup hastalığı tespit edilen personel derhal izolasyon odasına alınarak tedavilerine başlanmış, temas ettiği kişilere ulaşılarak hastalığın yayılması önlenmiştir. Toplamda beş çalışana uyuz teşhisi konulmuş olup, uyuz teşhisi konulmuş ise hasta ise bulunmamaktadır.”

Tüzel önergesinde, hastanedeki uyuz vakasını ortaya çıkaran  SES Sendikası ve TTB’ye baskı yapılıp yapılmadığını da sordu.  Müezzinoğlu ise bu soruya “Böyle bir kayıt yoktur” yanıtını vermekle yetindi.